Milli Tenisçi Çağla Büyükakçay Finale Yükseldi

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, İstanbul Tenis Eskrim Dağcılık Spor Kulübü’nde gerçekleşen 25 bin Dolar para ödüllü Cumhuriyet Kızları ITF turnuvasında finale yükseldi.


Turkcell ve Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul @ ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, 25 bin Dolar para ödüllü TED-Fıratpen Cumhuriyet Kızları ITF turnuvasında şampiyonluk maçına çıkmaya hak kazandı.

İki numaralı seribaşı olarak boy gösterdiği organizasyonun yarı finalinde Çek Tereza Smitkova ile kozlarını paylaşan Çağla, 1 saat 40 dakikalık mücadele neticesinde elemelerden gelen rakibini 7-5, 7-5’lik setlerle saf dışı bırakarak adını finale yazdırdı.

Bu yıl Rusya’nın başkenti Moskova ve Belçika’nın Zwevegem kentinde oynadığı turnuvalarda finali yakalayan Çağla, üçüncü finalinde Hollandalı Richel Hogenkamp ile karşı karşıya gelecek. Klasmanın 209. sırasında yer alan Hogenkamp, turnuvada beş numaralı seribaşı olarak raket sallıyor.

İstanbul Tenis Eskrim Dağcılık Spor Kulübü’nün kapalı kortlarında gerçekleşecek olan Çağla Büyükakçay-Richel Hogenkamp final buluşması, yarın 15.00’te başlayacak ve Sportstv ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.