Yavuz’un Hedefi Paris'te Zirveye Çıkmak

2010 yılındaki dünya şampiyonasında ikinci olan Yavuz Karamollaoğlu, Paris’te altın madalyayı hedefliyor.

Tecrübeli karateci “84 kilo karatenin en zor kategorisi ve şampiyonluk için en az 10 aday var. Ama çok iyi çalıştım ve başaracağıma inanıyorum.” dedi.

Paris’te 21 Kasım Çarşamba günü başlayacak Dünya Karate Şampiyonası’nda Türkiye’nin en büyük madalya adaylarından biri de iki yıl önce Sırbistan’daki turnuvada gümüş madalyada kalan Yavuz Karamollaoğlu. 32 yaşındaki tecrübeli karateci bu kez şampiyonluğu hedeflediğini ve bunu başardığı takdirde 2013 Avrupa Şampiyonası’ndan Sonra sporu bırakacağını açıkladı.

Milli Takım’daki arkadaşlarıyla birlikte uzun bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirten Karamollaoğlu, “Avrupa Şampiyonası’ndan önce dört ay, Sonrasında da yine dört aylık hazırlık dönemi geçirdik. Hazırlık turnuvaları da benim açımdan çok iyi geçti. Her turnuvada formumu biraz daha yükseğe taşıdım, hatalarımı ve eksiklerimi minimuma indirdim.” dedi.

84 kiloda Türkiye’yi temsil edecek olan Yavuz Karamollaoğlu bu kilonun karatenin en zor kategorisi olduğunu ifade etti.

Kendisiyle birlikte kilosunda en az 10 ismin altın madalya olduğunu ve bunlardan sadece dördünün madalya kazanabileceğini vurgulayan Karamollaoğlu, şunları söyledi:“Tecrübemden dolayı rakiplerimden biraz daha avantajlı olduğumu düşünüyorum. Son dünya ikincisi olarak kuraya da seribaşı olarak gireceğim ve bunun avantajını da kullanmaya çalışacağım. Bercy’de 15 bin seyircinin önünde maça çıkmak beni olumsuz değil olumlu etkiler.

”ZİRVEDE BIRAKMAK İSTİYORUM
Milli Takım’ın en tecrübeli ismi olan Yavuz Karamollaoğlu karateyi zirvede bırakmak istediğini söyledi.

Milli karateci, “Hedefim Dünya ve Avrupa şampiyonu olarak tatamiye veda etmek. Eğer burada altın madalya kazanırsam gelecek yıl Avrupa Şampiyonası’nda Son kez milli formayı giyeceğim. Şampiyon olacak gücü kendimde göremezsem yine aynı kararı alabilirim. Gençlerin önünü açmak gerekiyor.” diye konuştu.

“Karate benim hayatım” diye konuşan Karamollaoğlu, “Bu camiadan ayrılmak, bu spordan kopmak çok zor. Ama sporu bıraktıktan Sonra belli bir süreyi aileme ve çocuklara ayırmak istiyorum. Daha Sonra antrenör olarak ya da başka bir sıfatla bu sporun içinde yer alabilirim.” dedi.