Karabükte, Amatör Spor Kulüplerine 396 Çift Spor Ayakkabısı Dağıtıldı

Karabük Valiliği İl Özel İdare Genel Sekreterliğince alınan 12 bin TL değerindeki 396 çift spor ayakkabısı ilde faaliyet gösteren 17 spor kulübüne dağıtıldı.

Malzeme dağıtımı öncesi kısa bir konuşma yapan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Kemal Ergüven, Türkiye’de ilk defa amatör spor kulüplerine Karabük İl Özel İdaresinin destek verdiğini belirterek “Öncelikle amatör spor kulüplerine verdiğiniz destekten dolayı başta Sayın Valimiz olmak üzere, İl Özel İdare Genel Sekreterimize, İl Genel Meclis Başkanımız ve Meclis Üyelerine teşekkür ediyorum. Çünkü bizim, yani amatör spor kulüplerinin bugünlere gelmesinde onların çok büyük destekleri oldu. Tabi yapılan bu destekler yeterli olmuyor. Bizim talebimiz yapılan yardımların biraz daha artırılması ve bu yardımların futbol dışındaki diğer amatör spor kulüplerine de yapılmasıdır. İyi bir gençlik yaratmanın en iyi yolu spordur. Bundan dolayı desteklerinizi bekliyoruz.” dedi.

Amatör spor kulüplerinin özveriyle ayakta durduğunu, bu kulüplere toplumun her kesiminin maddi ve manevi destek vermesi gerektiğini belirten Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy ise “Bugün gelişmiş ülkelerle yapılan kıyaslamalarda en büyük kıstaslardan biri de kitlesel spor faaliyetleridir. Sporu sadece işin görsel, ekonomik ve şov yönüyle ele alıp profesyonel spor kulüplerine ülke kaynaklarını aktarıp, öbür taraftan amatör spor kulüplerini ihmal ederseniz başlıca iki önemli sakınca ortaya çıkıyor. Bunlardan bir tanesi sizi dışarıda temsil edecek, dünyaya tanıtacak profesyonel takımları destekleyen kaynakları kurutuyorsunuz, diğer yandan ise kitlesel spor faaliyetlerinin önünü tıkamış oluyorsunuz. Bu konuda Son yıllarda ülkemizde ve özellikle ilimizde amatör spor kulüplerine verilen destek artmıştır. Tabi bütçe imkanları ölçüsünde verilen bu destekler de yeterli değildir. Benim düşünceme göre amatör spor kulüplerine sadece devlet desteği verilmesi de doğru değildir. Yani bu kulüplere toplumun her kesimi destek vermeli ve sahip çıkmalıdır. Verilen destekler öyle büyük rakamlar değildir. Ben buradan bir kez daha kulüplerimiz adına bu talebimizi yenilemiş olayım. İmkanı olan iş adamlarımız, esnaflarımız bu kulüplere destek versinler, sahip çıksınlar. Ben sözlerime Son verirken bu işi büyük bir özveriyle ve şevkle, gönüllü olarak yürüten tüm kulüp yöneticilerimizi kutluyor, onlara başarılar diliyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İl Özel İdare Genel Sekreterliğince alınan yaklaşık 12 bin TL. değerindeki 396 çift spor ayakkabısı ilde faaliyet gösteren 17 spor kulübünün yöneticilerine teslim edildi .