Atletizm Milli Takımı Antrenörü Artun Talay'ın Açıklaması

İlknur Çetinbaş - Atletizm Milli Takımı Antrenörü Artun Talay, 2013 yılında İçel'de düzenlenecek olan Akdeniz Oyunları öncesinde, seyircileri tribünlere çekebilmek için şimdiden önlem alınması gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklamada bulunan Artun Talay, 2005 yılında İzmir'de düzenlenen Üniversite Yaz Spor Oyunları'nda neredeyse tüm branşlarda müsabakaların boş tribünlere oynandığını hatırlatarak, ''Akdeniz Oyunları için şimdiden önlem alınmalı'' dedi.

Bir organizasyonu başarıyla düzenlemiş sayılmak için o organizasyona gösterilen seyirci ilgisinin de büyük olması gerektiğini vurgulayan Talay, ''Sadece tesis, konaklama, ulaşım, yeme içme gibi konuları başarıyla yapmak yetmiyor. Organizasyonu takip eden seyirci sayısı çok önemli. Akdeniz Oyunları 2020 Olimpiyatları adaylık süreci için büyük önem taşıyor. Akdeniz Oyunları'na seyirci çekemezsek, bu bizim için eksi puan olacaktır'' diye konuştu.

-İngiltere ve Çin modeli-

Akdeniz Oyunları için şimdiden harekete geçilmesi gerektiğini, yoksa çok geç olacağını savunan Talay, şöyle devam etti:

''Olimpiyat düzenleyen ülkelere baktığımızda, olimpiyatlara ev sahipliği hakkı kazanmalarının ardından Milli Eğitim Bakanlıkları ile Spor Bakanlıklarının işbirliği içinde çalıştığını görüyoruz. Özellikle İngiltere ve Çin, olimpiyatlardan önce bu yönteme başvurdu. Bu iki ülkede, olimpiyatlardan 1-2 yıl önceki tüm ülke şampiyonaları ve büyük organizasyonlar olimpiyatların düzenleneceği kente verildi.

Sonra Milli Eğitim Bakanlığı ile irtibata geçilerek, okul çağındaki çocukların bu organizasyonlara seyirci olarak katılımı zorunlu tutuldu. Aynı zamanda öğretmenler, derslerde tüm spor branşları ile ilgili kısa eğitimlere yer verdi. Öğrenci eskrime gittiğinde yabancılık çekmesin diye eskrimin kuralları derslerde öğretildi. Salonlara giden öğrencilere hediyeler, kekler, meyve suları dağıtılarak, organizasyonlara olan ilgisi arttırıldı ve akılda kalıcı olması sağlandı. Alileler de çocukları sayesinde konuya ilgi ve bilgi sahibi oldu.''

Akdeniz Oyunları öncesinde de bu tür bir yöntemle kent halkının ve çocukların bilinçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Talay, sözlerini şöyle tamamladı:

''Akdeniz Oyunları'na kısa bir zaman kaldı ama çabuk hareket edilirse süre yeterli olacaktır. Yoksa yine bir çok branşın müsabakaları boş salon ve tribünlere oynanacak.''

Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin

Kaynak: AA