Gençlerbirliği-sivasspor Maçının Ardından

Gençlerbirliği sahasında ağırladığı Sivasspor ile 1-1 berabere kalarak puanları paylaştı.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, "Eğer Jimmy'nin pozisyonu penaltı ise Hurşut'un pozisyonu yüzde yüz penaltı" dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, hakem Hüseyin Göçek'i eleştirerek, "Hurşut'a yapılan bir penaltı var, akabinde de Sivas'ın attığı bir gol var. Eğer Jimmy'nin pozisyonu penaltıysa Hurşut'un pozisyonu da yüzde yüz penaltı" diye konuştu.

"Biz gene centilmenliği unutmayalım" diyen Çapa, "Yine beyfendiliğimizden ve centilmenliğimizden taviz vermedik ama hem saha içerisinde hem de saha kenarında hakemlere yardım ediyoruz diye bu iyi niyetimiz su istimal edilmesin. Maçlar ona göre yönetilsin. Eğer Türk futbolunda bir şeylerin düzeltilmesini istiyorsak herkes üzerine düşen sorumluluğu alsın, ona göre maçlar yönetilsin. Bence bu olay çok üzücü. Olayın bir etiği var. Bundan önceki hafta bizim genel menajerimiz sahadan gönderiliyor ama rakibe bakıyorum edilmedik, yapılmadık hareket yok" değerlendirmesinde bulundu.

Çapa, golden sonra da ikinci devreye kadar tamamen deorganize olduklarını belirterek, "Çünkü oyuncularımız daha çok o pozisyona takılıp kaldı, hakemle daha çok uğraşmaya başladılar ve zaman zaman oyunu tamamen unuttuk. İkinci devre kontrolü ele aldık, golü daha erken bulabilseydik galip de gelebilirdik. Sakatlıklar nedeniyle yaptığımız zorunlu Petrovic ve Serkan değişikliği, ilerleyen dakikalarda yaptığımız seçeneklerimizi azalttı" şeklinde konuştu.

Gençlerbirliği oyuncusu Curri ise, "Bugün iki takım için de çok zor müsabakaydı. İyi oynadığımızı düşünüyorum, bir çok pozisyona girdik ama değerlendiremedik, maç 1-1 bitti. Sonuçta bu kadar pozisyona girdiğimiz bir maçtan 1 puanla ayrılmak kötü değil" dedi.

Kırmızı-siyahlı forvet oyuncusu Lekic ise, "Zor bir maçtı fakat ilk yarıda Sivasspor girdiği bir pozisyonu gole çevirdi. İkinci yarıda iyi oynadık, birçok pozisyona girdik ama değerlendiremedik. Önümüzde çok zor bir maç var ve o maça hazırlanarak iyi bir sonuçla dönmemiz lazım" diye konuştu.

Gol sıkıntısı yaşayan deneyimli futbolcu, "Bir takımda birçok oyuncunun gol atması güzel bir şey. Ermin Zec'in 4, benim 1 golüm olduğunu da biliyorum. Herkes bizden gol bekliyor ama Spor Toto Süper Lig çok zor bir lig, umarım ilerleyen haftalarla daha çok gol atarım" ifadelerini kullandı.

SİVASSPOR CEPHESİ Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise, "Zor bir maç olacağını biliyorduk, gerçekten de öyle oldu" dedi.

"Maç tam istediğimiz şekilde maç gidiyordu" diyen Çalımbay, "Maçın ilk yarısında taktik olarak rakibi geride karşılayıp kontra ataklarla oynamak istiyorduk. Onu da iyi şekilde gerçekleştirdik. Ama maalesef hem ilk yarıda hem de ikinci yarıda son paslarda dikkali olup forvetimiz ileride biraz daha dikkatli olup top tutabilseydi maçtan galip de ayrılabilirdik" şeklinde konuştu.

Gençlerbirliği'nin iyi bir takım olduğunu ve sezon başından beri iyi bir grafik çizdiğini söyleyen Çalımbay, şunları kaydetti: "Biz buraya tabiki galibiyet için geldik ama deplasmanda oynadığımız için 1 puan da puandır. Takımımın mücadelesinden memnunum ama yediğimiz goller ve son paslarda biraz daha dikkatli olabilseydik galip de ayrılabilirdik. Lige yakışır bir mücadele oldu iki takımı da tebrik ediyorum." Sivassporlu oyuncu Ziya da, "Gençlerbirliği iyi ve etkili oyunculardan kurulu bir takım. Biz de buraya puan almak için geldik. Mücadele gücü yüksek bir maç oldu ancak sonuçta 1 puan aldık" dedi.

Golü atan Pedriel ise, "Zor bir karşılaşma ola cağını biliyorduk. Bunu bilerek bütün hafta hazırlandık. Gençlerbirliği iyi takım bu maçtan 1 puan almak gerçekten iyi bir sonuç. Daha çok boyumdan ve fiziğimden ötürü kafa gollerime herkes alışkın. Şut da çalışıyorum. Güzel bir goldü, eşime ve aileme armağan ediyorum" ifadelerini kullandı

Kaynak: İHA