Gençlerbirliği - Sivasspor Maçı Ardından

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, maçı hakemini eleştirerek Jimmy'nin pozisyonu penaltı ise Hurşut'un pozisyonu yüzde yüz penaltı olduğunu söyledi.

Gençlerbirliği’nin Sivasspor’u ağırladığı ve 1-1 Sonuçlanan maç Sonrası düzenlenen basın toplantısında teknik adamlar ve futbolcular açıklamada bulundu. Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, Sivasspor’un attığı gole kadar birkaç pozisyon yakaladıklarını ancak değerlendiremediklerini belirterek, ‘’Hurşut'a yapılan bir penaltı pozisyonu var. Akabinde de Sivas'ın attığı bir gol var. Eğer Jimmy'nin pozisyonu penaltıysa Hurşut'un pozisyonu da yüzde yüz penaltı. Biz centilmenliği unutmayalım. Hem saha içerisinde hem de saha kenarında hakemlere yardım ediyoruz diye bu iyi niyetimiz su istimal edilmesin. Maçlar ona göre yönetilsin. Eğer Türk futbolunda bir şeylerin düzeltilmesini istiyorsak herkes üzerine düşen sorumluluğu alsın, ona göre maçlar yönetilsin. Bence bu olay çok üzücü. Olayın bir etiği var. Bundan önceki hafta bizim genel menajerimiz sahadan gönderiliyor ama rakibe bakıyorum edilmedik, yapılmadık hareket yok." dedi.

Oyuncularının hakemle çok uğraştıklarını ve zaman zaman oyunu tamamen unuttuklarına dikkat çeken tecrübeli çalıştırıcı, ikinci devre kontrolü ele aldıklarını, golü daha erken bulmaları durumunda sahadan galibiyetle ayrılabileceklerini söyledi.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, zor maç olacağının bilinciyle Ankara’ya geldiklerini ve öyle oldu vurgulayarak, ‘’Maç tam istediğimiz şekilde maç gidiyordu. Maçın ilk yarısında taktik olarak rakibi geride karşılayıp kontra ataklarla oynamak istiyorduk. Onu da iyi şekilde gerçekleştirdik. Ama maalesef hem ilk yarıda hem de ikinci yarıda Son paslarda dikkatli olup forvetimiz ileride biraz daha dikkatli olup top tutabilseydi maçtan galip de ayrılabilirdik." şeklinde konuştu.

Gençlerbirliği oyuncusu Curri, iki takım için de çok zor müsabaka olduğunu vurgulayarak, ‘’İyi oynadığımızı düşünüyorum. Poziyonlara girdik ama değerlendiremedik. 1 puanla ayrılmak kötü değil." dedi.

Kırmızı-siyahlı Sırp forvet oyuncusu Lekic ise, "Zor bir maçtı fakat ilk yarıda Sivasspor girdiği bir pozisyonu gole çevirdi. İkinci yarıda iyi oynadık, birçok pozisyona girdik ama değerlendiremedik. Önümüzde çok zor bir maç var ve o maça hazırlanarak iyi bir Sonuçla dönmemiz lazım." diye konuştu.

Gençlerbirliği'nin iyi ve etkili oyunculardan kurulu bir takım olduğunu dile getiren Sivassporlu Ziya ise, Ankara’ya puan almak için geldiklerini, mücadele gücü yüksek bir maçtan 1 puan aldıklarını kaydetti.

Sivasspor’un golünü kaydeden Pedriel’de, Gençlerbirliği’nin iyi bir takım olduğunu bu maçtan 1 puan almanın gerçekten iyi bir Sonuç olduğunu belirtti.