Adana Demirspor-1461 Trabzon Maçının Ardından

Adana Demirspor deplasmanında 3 puanı attığı 3 golle kazanan 1461 Trabzon Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, “Bu akşam ki maç bizim içim bir milat oldu” dedi.

Son haftalarda aldığı kötü sonuçların ardından güzel bir oyun ile galip gelen 1461 Trabzon hocası Akçay, “Düşüş içerisinde bir takımdık. Bu akşam ki maç bizim içim bir milat oldu. Rakibimizin özellikle yükselişte olan bir takım olarak bize zorluk çıkaracağını düşündük ve öyle oldu. Aslında sahada çok diri bir Adana Demirspor vardı. Ama biz onlardan daha fazla istedik. Sahanın her metre karesinde tırmaladığımızı düşünüyorum. Bizim için psikolojik ve öz güven açısından kaybettiğimiz bir yığın değeri geri getirdik. Bizim açımızdan 3 puandan daha farklı değerleri geri aldığımızı düşünüyorum. Rakibimizi de mücadelesinden dolayı kutluyorum” diye konuştu.

Attığı 2 golle maçın yıldızları arasında yer alan Sercan Kaya ise 3 haftadır kazanamadıkları için bir baskı hissettiklerini belirterek, “Geçen hafta Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçının ikinci yarısında gerçek futbolumuzu sahaya yansıtmıştık. Hocamız da o maçtan sonraki basın toplantısında bizi bundan sonra izleyin demişti. Bizde hem hocamızın sözünü yarıda bırakmamak adına hem de kaybettiğimiz bazı değerleri tekrar sahaya yansıtmak adına bütün hafta boyunca bu maça çok iyi hazırlandık. Sahanın her metre karesinde arkadaşlarım ne kadar iyi hazırlandığımızı gösterdiler. Bu ligi son 5-6 haftadır forse eden bir takıma karşı deplasmanda alınan bu farklı galibiyet gerçekten de bizim ne kadar iyi bir takım olduğumuzu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Maçın ilk golünü kaydeden Mustafa Tiryaki, iyi koşup iyi mücadele ettiklerini vurgulayarak, “Bence bu da skora yansıdı. Böyle devam ederse iyi olacak” dedi.

ADANA DEMİRSPOR CEPHESİ Adana Demirspor Teknik Direktörü Mustafa Uğur, üzgün olduklarını aktararak, böyle bir müsabaka beklemediklerini söyledi.

Maçın başından sonuna kadar rakip takımın isteği ve arzusunun kendilerinden daha fazla olduğuna dikkat çeken Uğur, şunları kaydetti: “Kazanmayı sonuna kadar hak ettiler. Bu maçla ilgili çok fazla söyleyebileceğimiz bir şey yok. Ama tabi bir gerçek var ki tüm oyuncularımızın üzgün olduğunu açık yüreklilikle söyleye bilirim.

Bir gazetecinin milli takımdan dönen Lawal’ın neden kadroya alınmadığı sorusuna cevap veren Mustafa Uğur, “Benim başında olduğum takımda formanın, armanın oyunculardan çok çok daha üstün olduğunu söyleyebilirim. Oradaki görev yapan herkesin üzerindedir Adana Demirspor forması da arması da. Eğer Lawal kadroya alınmadıysa bunun nedenleri çok farklıdır. Eğer bütün arkadaşların kampta iken adam göndermemize rağmen sen saat 11.00’da gelmeye kalkışıyorsan bunun bedelini ödeyeceksin. Hiç kimse arkadaşlarına saygısızlık yapamaz. Kendimize saygısızlık yaptırmayız. Özellikle bunun karşısında Adana Demirspor forması varsa buna hiç müsaade etmeyiz. Ben kendisini saat 11.00’de gelmesinden dolayı kadroya almadım. Dün gece geldi zaten” diye konuştu.

Adana Demirspor kaptanı Erman Özgür, “Bizim için çok kötü bir müsabaka oldu. Biz bir çıkış yakaladıktan sonra konsantrasyonla ilgili sorunlar yaşadığımızı düşünüyorum. Bugün sadece 2-3 oyuncu değil ilk 11 ve oyuna sonradan giren tüm oyuncuların kötü oynadığını düşünüyorum. Ama maalesef çıkışlarımız kadar düşüşlerimiz de çok keskin oluyor. Biz neredeyse çok az beraberlik alan yenemezse yenilmesini bilmeyen bir takım haline geldik. Biran ever bunu toparlamamız gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

İstedikleri gibi oynayamadıklarını vurgulayan Bilal Çubukçu ise “Düşündüğümüz skoru ve oyunu sergileyemedik. O yüzden kötü bir sonuç ile ayrıldık. 1461 Trabzon bu sonucu hak etti. Kısacası kötü bir maç, kötü bir sonuç” dedi.

Kaynak: İHA