Nike, Spor Toto Süper Lig'in Kış Futbol Topunu Yeniledi

Sahada maksimum görsel performans gösteren benzersiz bir renk kombinasyonuyla tasarlanan Maxim Hi-Vis'te, kullanılan belirgin geometrik desenler ve renk kombinasyonu projektör altında veya düşük ışık ortamında yanar döner bir etki yaratarak topun daha net görülmesini sağlıyor.

Nike RaDaR (Rapid Decision and Response - Hızlı Karar ve Yanıt) teknolojisini de içeren Hi-Vis sayesinde oyuncular futbol topunu daha iyi görerek saliselerle ölçülen pas ve Gol fırsatlarını değerlendirme imkanına sahip oluyor.Hi-Vis'le gelen yenilikler arasında tutarlı, kesin ve güçlü vuruş yapılmasını sağlayan ve basıncı panellere eşit yayan geometrik nokta vuruşu teknolojisi de yer alıyor.Nike'ın Maxim Hi-Vis futbol topu Premier Lig, Serie A ve La Liga'da da kullanılmaya başlandı.Performansı arttıran diğer yeniliklerden bazıları:

- El işçiliği ve dayanıklılık için elle dikilen dış kaplamaya sahip.
- Mikro kanallı poliüretan malzemeden yapılan dayanıklı ve hafif dış kaplama vuruş kesinliği ve etkinliği için topu havadayken sabitliyor.
- Nitrojenle genişletilmiş ensek ve çevik, çapraz bağ dokulu sünger bütün hava koşullarında üstün "dokunuş" ve tutarlı bir his sağlıyor.
- Duyarlı kauçuktan oluşan özel geliştirilmiş tabaka darbelerden gelen enerjiyi depolayarak topa vurulduğunda güç ve hız için depolanan enerjiyi serbest bırakıyor.
- Polyester kumaştan üretilen destek katmanı, uzun süreli performans ve dayanıklılık için topun yapısı ve dengesini iyileştiriyor.