Kulüp Amatör Ancak Anlayış Profesyonel

Bölgesel Amatör Lig 11’inci Grup’ta mücadele eden Edirnespor Gençlik Kulübü’nün resmi yayın organı olan ‘Edirnespor GK Gazetesi’nin ilk sayısı çıktı.

Gazetenin Yazı İşleri Müdürü Timur Yalçıntuğ, amatör ligde mücadele edip de gazete çıkaran ilk kulüp olduklarını söyledi.

Üçüncü lige çıkma mücadelesi veren ve mücadele ettiği BAL 11’inci Grup’ta geride kalan 6 haftada 5 galibiyet 1 de berberlik alarak 16 puan toplayan Edirnespor GK’nın artık bir gazetesi var. 15 günde bir yayınlanacak olan gazetede Edirnespor GK hakkında en son haberler yer alacak.

Gazetenin Yazı İşleri Müdürü Timur Yalçıntuğ, ilk sayıyı çıkarmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Edirnespor GK Gazetesi’nde kulüple ilgili en son haberler, oyuncuların sağlık ve form durumları, rakip takımlar hakkında bilgi, puan durumu, oyuncularla röportaj ve çeşitli köşe yazılarının yer alacağını belirten Yalçıntuğ, ilerleyen süreçte gazeteyi haftalık olarak çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

İlk olarak internet üzerinden faaliyete geçtiklerini ve facebook aracılığıyla taraftarlara ulaştıklarını ifade eden Yalçıntuğ, “Daha sonra baktık ki bu taraftarlarımıza yeterli gelmiyor, biz de gazete kurma fikrini ortaya attık. Kulüp Başkanımız Hakan Sedefçi ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de onayını alarak gazeteyi çıkarmaya başladık” dedi.

TÜRKİYE’DE BİR İLK
Edirnespor GK Gazetesi olarak Türkiye’de bir ilke imza attıklarının altını çizen Yalçıntuğ, “Amatör bir ligde mücadele ederek gazetesi olan ilk ve tek kulüp Edirnespor GK’dır. Bildiğim kadarıyla ilk 3 büyük kulübün resmi yayın organı var. Onların dışındaki kulüplerde yok diye biliyorum. Ayrıca bizim bir özelliğimiz de amatör kulüpte mücadele ederek böyle bir yayın organı çıkartmak. Bizler bunun gururunu ve sevincini yaşıyoruz” dedi.

Taraftarlar tarafından da büyük bir sevinçle karşılanan Edirnespor GK Gazetesi’nin ilk sayısında, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile Kulüp Başkanı Hakan Sedefçi’nin bir konuşması da var. ‘Edirnespor sevdam’ başlıklı bir yazı kaleme alan Kulüp Başkanı Hakan Sedefçi, Edirnespor ile tanışmasını, sarı kırmızı renklere olan ilgisinin nasıl başladığını anlatıyor. Ayşekadın Gençlerbirliği Spor Kulübü’ne başkan olmasından kulüp isminin Edirnespor GK’ya dönüşmesine kadar olan süreci de anlatan Sedefçi, Edirne futbolunu eski görkemli günlerine geri çevirmek için olağan güçleriyle çalışacaklarını sözlerine ekliyor.

Edirnespor GK bu Pazar saat 13.30’da İzmit Çenesuyu Plaj Yolu takımını sahasında konuk edecek .

Kaynak: İHA