Canik Belediyespor, Melike Bakırcıoğlu ile anlaştı

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi (TKBL) ekiplerinden Samsun temsilcisi Canik Belediyespor, Melike Bakırcıoğlu ile anlaştı.

Hasan Doğan Spor Salonu’nda hafta sonu kendi evinde karşılaşacağı Samsun’un diğer temsilcisi Samsun Basketbol hazırlıklarını sürdüren Canik Belediyespor, SBK’nın eski oyuncusu Melike Bakırcıoğlu’nu renklerine bağladı. Canik Belediyespor, yeni oyuncusunu hafta sonu kendi evinde karşılaşacakları Samsun derbisine yetiştirmek için lisans işlemlerini bitirmeye çalışıyor.

Öte yandan, Hasan Doğan Spor Salonu’ndaki yapılan bir takım tamiratın gecikmesi üzerine oyuncular ve teknik yönetim idmana geç başlamak zorunda kaldılar. Canik Belediyespor Baş Antrenörü Murat Alkaş, Samsun’da iki kadın basketbol takımımın 1. Lig’de olmasının gurur verici olduğunu belirterek, “Umarım çok güzel ve keyifli bir maç olur. Maçı izlemeye gelenlere inşallah çok güzel bir basketbol izletiriz ve sonunda da hak eden takım kazanır. Bu maça ben derbi maçı olarak bakmıyorum. Sonuçta bu maç kazanana 2 puan kaybedene de 1 puan alacağı bir maç ve lig maçıdır. Bizim için geçen hafta oynadığımız ve bundan sonra da oynayacağımız maçlardan bir farkı yok. Bu maça hazırlanıyoruz. En iyi şekilde de sahaya çıkıp basketbolumuzu oynayıp kazanmak için ne gerekiyorsa yapmaya çalışacağız” diye konuştu.

Samsun Basketbol’un eski kaptanı ve Canik Belediyespor’un yeni oyuncusu Gülşah Akkaya, “Bu haftaki maç Samsun ve halk için önemli bir maç. Bizim bir şekilde galibiyet almamız gerekiyor. Geçen hafta uzatmalarda Ceyhan Belediyespor’a kaybettik. Ondan önce de Optimum TED Ankara Kolejliler maçı mağlubiyetimiz var. O yüzden bu mağlubiyetleri telafi etmemiz gerekiyor. Bu maç, Samsun Basketbol için de önemli bir maç. İnşallah bu hafta sonu güzel ve mücadele seviyesi yüksek bir maç izlettireceğiz. İlk önce hedefimiz sahadan galibiyetle ayrılmak” şeklinde konuştu.

Yeni bir takım olduklarını ifade eden Canik Basketbol oyuncusu Dilek Dumlu ise, “Gerçekten çok kaliteli oyuncuların olduğu bir takımız. Hedeflerimiz her takım gibi büyük. Bizim ilk önceki hedefimiz kesinlikle ligde kalmak ve ligin üst sıralarında kalmak. Takım içindeki uyum gerçekten çok iyi. Samsun Basketbol takımı ile biz 2 kere karşılaştık ama arada bir fark görünüyor. Buna kesinlikle aldanmamak gerekiyor. Her maça çıktığımız gibi buna da çok iyi çıkmalıyız. Hedefimiz yenmek ve herkesin oynaması” ifadelerini kullandı .

Kaynak: İHA