Tesisler 2013 Akdeniz Oyunları’na Yetişecek

İçel Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, 2013 Akdeniz Oyunları için başlatılan restorasyon ve tesis çalışmalarında hiçbir sıkıntının olmadığı ifade ederek, “Tesisler oyunlara yetişecek.

Statla ilgili de bir sorun yok. Her şey yolunda gidiyor” dedi.

2013 Akdeniz Oyunları çalışmaları ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Müdür Koç, 7. Bölge, Mezitli, Edip Buran, Seyfi Alanya, Erdemli ve Tarsus spor salonlarının baştan aşağı restore edildiğini belirterek, “Bu salonlar uluslararası sportif müsabakalara, normlara uygun hale getirilip, müsabakaya hazır hale getirilmektedir. Onun haricinde çalışmaları devam eden 7 bin 500 kişilik Servet Tazegül Spor Salonu, 3 bin kişilik tenis kompleksi ile bin kişilik yüzme havuzunu 1 Ocak 2013 itibariyle teslim alıyoruz” diye konuştu.

“TÜM TESİSLER 2013 AKDENİZ OYUNLARI'NA YETİŞECEK”

Jimnastik ve bin 500 kişilik spor salonları, stadyum ile Erdemli’deki atış poligonu inşaatlarının da tüm hızıyla sürdüğünü belirten Koç, “Tüm tesisler 2013 Akdeniz Oyunları’na yetişecek. Bunla ilgili herhangi bir sıkıntımız yok. Statla ilgili de bir sorunumuz yok. Orada çevre yapılanması da başladı.

Karayolları oraya bir yonca kavşak yapıyor. Nevit Kodallı, İsmet İnönü ile 34. cadde aşağıdan yukarı stada bağlanacak. Belediyenin bu konuyla ilgili çalışmaları da çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Belediye istimlakler, kamulaştırmaları da çok iyi şekilde sürdürüyorlar. Bu 3 tane bağlantı yolu hem stadyuma giden yol bağlantılarını tamamlayacak hem de stadyumdan çıkan büyük kapasitesinin çok hızlı bir şekilde Adana, Tarsus, Silifke ve Erdemli’ye tahliyesi yapılabilecek” şeklinde konuştu.

“ŞEHİR HER YÖNÜ İLE AKDENİZ OYUNLARI'NA HAZIR HALE GELMELİDİR” Şehrin tüm dinamikleri ile 2013 Akdeniz Oyunları’na hazır hale getirilmesi gerektiğinin altını çizen Koç, “Buna esnafı, sanatkarı artık kimi aklınıza getiriyorsanız dahil etmeliyiz. Bu oyunlarda lokantacısı da, alışveriş yerleri de, hamburgercisi de iş yapacak. Buda şehrin Akdeniz Oyunları havasına bürünmesi ile doğru orantılıdır. Bunun çalışmalarını da Akdeniz Oyunları Koordinatörlüğü yapıyor” ifadelerini kullandı.

İnsanların 1 Ocak 2013 itibariyle şehrin nasıl bir kabuk değiştirdiğini, nasıl bir şekil aldığını görmeye başlayacağına vurgu yapan Koç, “Maç yapılacak salonlarımızda ki baştan aşağı restorasyonların yanında biz birde antrenman sahalarının restorasyonlarını yapmaya başlayacağız. Bu sahaların da çalışmalarına Ocak ayında başlayacağız. Bu sahaları uluslararası normlara uygun antrenman sahaları haline getireceğiz” diye konuştu.

“AKDENİZ OYUNLARI SALON SPORLARINI SEKTEYE UĞRATTI” Akdeniz Oyunları dolayısıyla tüm salonların restorasyona alınmasından kaynaklı salon sporlarının sekteye uğradığını dile getiren Koç, “Bunu da Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir anlaşma yaparak çözdük. Okul sportif faaliyetlerinin, kulüp maçlarının devamını sağlamak için bazı salonlarını bize tahsis ettiler. Bu salon sporuna biraz sekte vurur gibi oldu ama çözdük. İçel’de şu anda spor öyle ya da bu şekilde devam ediyor" dedi.

Edip Buran Spor Salonu’nun Beko Basketbol Ligi’nin ikinci yarısına yetişeceğinin altını çizen Koç, “Beko Basketbol Ligi’nin 1. devresi bittikten sonra salon bize teslim edilecek. Bizde direk olarak İçel Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübüne tahsis edeceğiz. Bunla ilgili bir sıkıntı yok. Büyükşehir Belediyesi basketbol takımları 2. devre maçlarının tamamını bu salonda oynayabilecek” ifadelerini kullandı .

Kaynak: İHA