Tekerlekli Sandalye Curling Takımı, Dünya Şampiyonası'ndan Elendi

İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un Türkiye’deki ilk Tekerlekli Sandalye Curling Takımı, Finlandiya’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’ndan elendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Türk spor tarihindeki ilk olarak, engelli kış sporun branşında Tekerlekli Sandalye Curling takımını kurdu. Tekerlekli Sandalye Curling takımı Finlandiya’da düzenlenen Dünya Şampiyonası Elemeleri’nde Türkiye’yi başarıyla temsil etti.

11 ülke takımının yer aldığı Norveç temsilcisinin 1’inci, Finlandiya temsilcisinin 2’inci olduğu şampiyonada ilk kez mücadele etmesine rağmen ilk galibiyetini alan Tekerlekli Sandalye Curling takımı ilk 2’ye giremeyerek elenmesine rağmen, tüm katılımcı ülkelerden, antrenörlerden ve Dünya Curling Federasyonu’ndan tebrikler aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Şube Sorumlusu Engin Şen, Tekerlekli Sandalye Curling Milli Takımı’nda yer alan tüm antrenör ve sporcuları bünyelerinde bulundurmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Kulübümüz birçok alanda öncü olduğu gibi, bu dalda da sorumluluk alarak bir ilke imza atmıştır. Finlandiya’da düzenlenen Dünya Şampiyonası Elemeleri’nde Ülkemizdeki ilk kez engelli kış sporu branşını temsil etmiş, ilk Tekerlekli Sandalye Curling sporu takımıyla uluslararası arenada boy gösteren ve ilk uluslararası galibiyetini elde eden takım unvanlarını elde etmiştir” dedi.

Hedeflerinin 1 yıl içinde 100 sporcu yetiştirmek olduğuna dile getiren Şen, “Bu rakam ABD’deki sporcuların iki katına denk gelmektedir. Hedefimiz bu sporu öncü olarak Türkiye’de geliştirmek için gerekli yatırımları yapmak ve Olimpiyatlara adaylık sürecinde en büyük eksiğimiz olan Paralimpik oyunları ülkemize kazandırmak ve geliştirmektir” diye konuştu.

Kaynak: İHA