Seyit Mehmet Özkan İle Bucaspor Arasındaki Kriz Çözüldü

Bucaspor’dan ayrılarak, Altınordu’nun başına geçen Seyit Mehmet Özkan ile Bucaspor yönetimi arasındaki kriz düzenlenen ortak basın toplantısında atılan imzalarla çözüldü.

Bucaspor Kulübü Başkanı Mehmet Bektur ve Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Hilton Oteli’nde düzenlendikleri ortak basın toplantısında attıkları imzalarla mutabakata vardı.

Bucaspor yöneticisi Sedat Çiftçi, iki taraf arasında anlaşmanın sağlanması için arabuluculuk görevini üstlendiğini ve Sonuca ulaşılmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Çok zor bir süreç yaşadık. Her iki tarafta bu anlaşmayı istiyordu. Anlaşmaya varılmasından dolayı kendi adıma ve Bucaspor camiası adına çok mutluyum” dedi.

BEKTUR: “İŞ BİRLİĞİ OLURSA BEN ÜZERİME DÜŞENİ YAPARIM”

Kamuoyunu aylardır meşgul ettiklerini belirten Bucaspor Başkanı Mehmet Bektur ise ailelerde bile gelecek kaygıları oluşturduklarını söyleyerek, “Yaşanan bu süreç için ailelerden ve herkesten özür diliyorum. Umarım, hiçbir sporcu adayı, artık böyle günler yaşamaz. Bu süreçten, herkes büyük bir tecrübe edindi. Bu tecrübeler bize, daha olgun yaşamamız ve adımlar atmamız gerektiğini hatırlattı. Sürece katkı sağlayan herkese teşekkür ederim. Eğer ortak iş birliği olursa da ben üzerime düşeni yaparım” dedi.

ÖZKAN: “DUYGULARDAN ARINIP, PROFESYONEL ŞEKİLDE İŞE BAKMALIYIZ”

Anlaşmaya varılmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Seyit Mehmet Özkan, “Sedat kardeşime çok teşekkür ediyorum. Duygusal anlamda darmadağın olduğumuz bir anda bizi toparladı. Bucaspor Kulübü Başkanı Mehmet Bektur, kulübün menfaatlerini korumak adına diplomatik bir program uygulamıştır. Bir Bucaspor taraftarı olarak, Bucasporlu taraftarların bunu bilmesini isterim. Bucaspor Futbol Akademisi’nin ilk temellerini 2006 yılında İsmet Çiftçi Başkan iken attık. Oradaki alacaklarımız bizim sadece parayla ölçülemez. Biz orada ter döktük, emek sarf ettik. Yaşadıklarımızı yazsak kitap olur. Yemin olsun ki dünyada her alanda 2008 krizi yaşanırken biz yatırımlarımıza devam ettik ve her yaş kategorisinde Türkiye ve Avrupa’da başarılar elde ettik. Ancak 2006 yılındaki projelerimiz alkışlanmış ve ilk 6 ay laylaylom günleri olmuştu. Son 6 ay ise benim için cehennem günleri oldu. Yaşanan süreçte İsmet Çiftçi, Adnan Dolma ve ailelilerinden duygusal anlamda söylediğim sözlerden dolayı özür dilerim. Şükrü Karagüney ve Adem Turgut’a da şahıslarından özür diliyorum. Artık her şeyi geride bırakıp, duygusal tavırlarımızdan arınarak işe profesyonel şekilde bakmalıyız” dedi.

“ORTAK İŞ BİRLİĞİ YAPABİLİRİZ” Bucaspor yönetimi kabul ederse eğer ortak iş birliği yaparız diyen Özkan, “Eğer Bucaspor camiası kabul ederse Altınordu Kulübü olarak iş birliğine hazırız. Hollanda da olduğu gibi iki kulüp birleşerek ortak bir altyapı kurabiliriz. Yetişen çocuklarımızda paylaşılabilir. Tabi bunun Başkan Bektur önderliğinde olmasını isterim. Türk futboluna oyuncular kazandırır ve milli takımlarımıza oyuncular verebiliriz. Ayrıca Bucaspor’u en çok seven Bucasporlu kadar benimde çok sevdiğimi bilinmesini isterim” diye konuştu.

Taraflar, konuşmaların ardından kamuoyunun önünde protokolü imzaladı. Söz konusu protokolde Bucaspor Futbol Akademi’de yetişen 81 genç, tüm profesyonellik haklarıyla birlikte Altınordu Futbol Yatırımları A.Ş.’ye verildi.

Özkan’ın alacakları, Bucaspor FA’da yetişen ve Bucaspor’da kalan 28’i profesyonel, 68’i amatör toplam 96 genç futbolcunun her hangi bir tarihte, her hangi bir kulübe 5 yıllık süreçte satılmasından elde edilecek gelirin yüzde 50’siyle ödenmesi, mevcut genç oyuncuların satılamaması durumunda, Özkan’a ödeme yapılması, bugüne kadar haczedilen tüm malların Bucaspor Kulübü’ne iade edilmesi, Salih Uçan’ın Fenerbahçe’ye satışından elde edilen gelirin yüzde 25’inin Bucaspor Kulübü tarafından Bucaspor Futbol Akademi harcamalarında kullanılması kararları bulunuyor.

Altınordu A.Ş.’ye geçen 81 genç futbolcu, Ocak ayındaki ara lisans döneminde resmi işlemleri yapıldıktan Sonra kırmızı-lacivertli formayı giyebilecekler .

Kaynak: İHA