İstanbul Bbsk'de Tekerlekli Sandalye Curling Takımı Kuruldu

Türk sporuna birçok branşta hizmet veren ve amatör sporun lokomotifi olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, son olarak Türkiye’deki ilk Tekerlekli Sandalye Curling branşını ve takımını kurarak ülkemizi uluslararası arenada temsil etmenin gururunu yaşıyor.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Türk spor tarihinde bir ilke imza atarak, engelli kış sporu branşı olan Tekerlekli Sandalye Curling branşını kurup ülkemizi, Finlandiya’da düzenlenen Dünya Şampiyonası Elemeleri’nde temsil etmenin onurunu yaşamıştır." denildi.11 ülke takımının yer aldığı Norveç temsilcisinin 1., Finlandiya temsilcisinin 2. olduğu şampiyonada ilk kez mücadele etmesine rağmen ilk galibiyetini alan Tekerlekli Sandalye Curling Takımı ilk 2’ye giremeyerek elenmesine rağmen, tüm katılımcı ülkelerden, antrenörlerden ve Dünya Curling Federasyonu’ndan tebrikler alıp gelecek için umut verdi.Tekerlekli Sandalye Curling Milli Takımı'nda yer alan tüm antrenör ve sporcuları bünyelerinde bulundurmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten şube sorumlusu Engin Şen, “Kulübümüz birçok alanda öncü olduğu gibi, bu dalda da sorumluluk alarak bir ilke imza atmıştır. Finlandiya’da düzenlenen Dünya Şampiyonası Elemeleri’nde Ülkemizdeki İlk Engelli Kış Sporu branşını temsil etmiş, İlk Tekerlekli Sandalye Curling sporu takımıyla Uluslararası arenada boy gösteren ve ilk uluslararası galibiyet elde eden takım unvanlarını elde etmiştir." dedi.

Hedeflerinin 1 yıl içinde 100 sporcu yetiştirmek olduğuna dikkat çeken Şen, “Bu rakam ABD’deki sporcuların iki katına denk gelmektedir. Hedefimiz bu sporu öncü olarak Türkiye’de geliştirmek için gerekli yatırımları yapmak ve Olimpiyatlara adaylık sürecinde en büyük eksiğimiz olan Paralimpik oyunları ülkemize kazandırmak ve geliştirmektir.” diyerek sözlerini tamamladı.