Bucaspor İle Futbol Akademisi Kurucu Başkanı Özkan Arasında Protokol İmzalandı

Bucaspor Kulübü ile Bucaspor Futbol Akademisi Kurucu Başkanı ve Altınordu AŞ Başkanı Seyit Mehmet Özkan arasında imzalanan protokol ile Bucaspor Kulübü'nden Altınordu Futbol Yatırımları AŞ'ye geçen 81 futbolcunun bonservisleri tüm profesyonellik haklarıyla Altınordu'ya verildi.

Bucaspor Kulübü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bucaspor Kulübü Başkanı Mehmet Bektur, imza töreninde yaptığı konuşmada, uzun süredir gündemi işgal eden sorunlar nedeniyle genç futbolcuların ailelerinde gelecek kaygıları oluştuğunu belirtti.

Hiçbir sporcu adayının benzer olumsuzluklar yaşamaması temennisinde bulunan Bektur, ''Bu süreçten, herkes büyük bir tecrübe edindi. Bu tecrübeler bize, daha olgun yaşamamız ve adımlar atmamız gerektiğini hatırlattı. Sürece katkı sağlayan herkese teşekkür ederim'' dedi.

Özkan ise Bucaspor Yönetim Kurulu üyesi Sedat Çiftçi'nin sorunların çözümünde önemli bir rol üstlendiğini, krizin aşılmasında Bektur'un yaklaşımının büyük rolü bulunduğunu bildirdi.

Bucaspor Futbol Akademisi'nun kuruluşunda sıkıntılar yaşadıklarına dikkati çeken Özkan, şunları kaydetti:

''Çok emek verdik, Sonuçta hem ülkemizde, hem de Avrupa'da ön plana çıkan bir akademi yarattık. Sonrasında ise kaçınılmaz bir ayrılık yaşamak gerekiyordu ve bu da oldu. Yaşananlardan çok dersler çıkardım. Son 6 ayım cehennem günleri gibi geçti. Psikolojimin çok bozuk olduğu dönemde kırdığım Adnan Dolma, İsmet Çiftçi ve ailelerinden özür diliyorum. Şükrü Kayagüney ve Adem Turgut'un şahıslarından da özür diliyorum. Bu isimler benim hayatımda çok önemlidir. Duygusallık ve Eşrefpaşalılıkla hareket ederek haddimi aşan sözler söyledim. Onlar beni affetmeyeceklerdir, biliyorum. Ama bu özür benim boynumun borcudur. Bucaspor'u gerçekten çok seviyorum ve onların da uygun görmesi halinde işbirliğine hazırım.''

Konuşmaların ardından Bektur ile Özkan protokolü imzaladı.

Bucaspor Futbol Akademisi'nde yetişen 81 gencin, tüm profesyonellik haklarıyla Altınordu Futbol Yatırımları AŞ'ye verilmesini öngören protokole göre, Özkan'a, alacaklarının yanı sıra Bucaspor Futbol Akademisi'nde yetişen ve Bucaspor'da kalan 28'i profesyonel, 68'i amatör 96 genç futbolcunun herhangi bir kulübe 5 yıllık süreçte satılmasından elde edilecek gelirin yüzde 50'si ödenecek, oyuncuların satılamaması durumunda ise Özkan'a ödeme yapılmayacak.

Protokol uyarınca bugüne kadar haczedilen tüm mallar Bucaspor Kulübü'ne iade edilecek, Salih Uçan'ın Fenerbahçe'ye satışından elde edilen gelirin yüzde 25'i, Bucaspor Kulübü tarafından, Bucaspor Futbol Akademisi'nin harcamalarında kullanılacak.

Altınordu AŞ'ye geçen 81 genç futbolcunun, ocak ayındaki ara lisans döneminde resmi işlemlerinin yapılmasının ardından kırmızı lacivertli formayı giyebileceği bildirildi.

Kaynak: AA