A Milli Takım, 500. Maçta Danimarka'yı Ağırlıyor

A Milli Futbol Takımı, 89 yıllık tarihinde 500.maçında Türk Telekom Arena Stadı'nda Danimarka Milli Takımı ile özel maçta karşı karşıya geliyor.

Danimarka karşısında 500. sınavına çıkacak A Milli Takımımız, 89 yıllık tarihinde şimdiye kadar oynadığı 499 karşılaşmada, 180 galibiyet, 116 beraberlik alırken, 203 maçı da kaybetti. 263'ü resmi, 236'si özel olan bu karşılaşmada ay-yıldızlı ekibimiz attığı 646 gole karşılık kalesinde 745 gol gördü.

DANİMARKA İLE 9. MAÇ
A Milli Takım, Danimarka ile ise tarihinde 9. kez karşı karşıya gelecek. Bugüne kadar oynanan 5'i özel, 3'ü resmi toplam 8 maçta, 1 galibiyet, 4 beraberlik alan ay-yıldızlı ekibimiz, 3 kez de rakibine yenildi. A Millilerimiz, Danimarka'ya attığı 6 gole karşılık, kalesinde 10 gol gördü.

PLAKET MERASİMİ
A Milli Takım'ın 500. maçı öncesinde milli takıma hizmet etmiş teknik heyet, sporcular ve yöneticilere plaket verildi.

50’nin üzerinde forma giyen eski milli futbolculardan, Fatih Terim, Rüştü Reçber, Hakan Şükür, Bülent Korkmaz, Recep Çetin, Servet Çetin, Ahmet Oğuz Çetin, Ogün Temizkanoğlu ve Fehmi Alpay Özalan’a plaketleri, TFF Başkan Vekilleri Ufuk Özerten ve Servet Yardımcı tarafından takdim edildi.Milli Takım’da en iyi dereceye ulaşmış isimler kategorisinde; Fatih Terim'e en çok görev yapan teknik direktör; Rüştü Reçber'e en çok milli takım forması giyen oyuncu; Hakan Şükür'e ise en çok gol atan oyuncu plaketini Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören verdi. Kılıç ve Demirören, Milli Takımımızla tarihi başarılara imza atan Teknik Direktör Fatih Terim’e üçüncü plaketini de sundu.Milli Takım tarihinde iz bırakan Metin Oktay, Lefter Küçükandonyadis ve Turgay Şeren’in plaketleri de verildi.

TFF Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fethi Heper tarafından takdim edilen plaketleri, Turgay Şeren, Lefter Küçükandonyadis’in adına torunu Özlem Katmer ve Metin Oktay adına oğlu Rıfat Pala aldı.Öte yandan maç başlamadan önce sanatçı Hadise mini bir konser verdi.

TAKIM KADROLARI

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Felix Brych, Mark Borsch, Stefan Lupp (Almanya Futbol Federasyonu)

Türkiye: Onur Kıvrak, Bekir İrtegün, Hasan Ali Kaldırım, Semih Kaya, Gökhan Gönül, Nuri Şahin, Arda Turan, Mehmet Topal, Burak Yılmaz, Mevlüt Erdinç, Caner Erkin

Danimarka: Stephan Andersen, Daniel Wass, Simon Kjaer, Kris Stadsgaard, Kevin Conboy, Nicolai Stokholm, Casper Sloth, Christian D. Eriksen, Michael Krohn-Dehli, Kasper Lorentzen, Nicklas Bendtner .