Bucaspor İle Seyit Mehmet Özkan İle Anlaştı

Bucaspor Futbol Akademisi Kurucu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, eski kulübü Bucaspor ile arasındaki sorunların ortadan kalktığını ve uzlaştıklarını açıkladı.

Özkan yaptığı yazılı açıklamada, Bucaspor Kulübü ile yapılan görüşmelerle sonunda sorunların çözüldüğünü, bu nedenle de yarın yapılacak törenle bir protokol imzalanacağını belirtti.

Törene Bucaspor Kulübü Başkanı Mehmet Bektur ile katılacağını belirten Özkan, "Bucaspor Kulübünden Altınordu Futbol Yatırımları A.Ş'ye geçen 81 çocuğun bonservisleri tüm profesyonellik haklarıyla birlikte kırmızı-lacivertlilere verilecek. Özkanın alacakları, Bucaspor Futbol Akademisinde yetişen ve Bucaspor'da kalan 28'i profesyonel, 68'i amatör toplam 96 genç futbolcunun herhangi bir tarihte, herhangi bir kulübe 5 yıllık süreçte satılmasından elde edilecek gelirin yüzde 50'si ödenecek. Mevcut genç oyuncuların satılamaması durumunda, Özkan'a ödeme yapılmayacak. Bugüne kadar haczedilen tüm mallar, Bucaspor Kulübüne iade edilecek. Salih Uçan'ın Fenerbahçe'ye satışından elde edilen gelirin yüzde 25'i, Bucaspor Kulübü tarafından Bucaspor Futbol Akademi harcamalarında kullanılacak" dedi.

Özkan, taraflar arasındaki anlaşma şartlarının diğer detaylarının basın toplantısında açıklanacağını söyleyerek, "Protokolde kazanan veya kaybeden bir taraf olmadı. Çocuklarımıza iyi bir gelecek sağlamak uğruna iki taraf da üzerine düşen görevi yapmıştır. Bu protokol hükümleri geçerli olduğu ve uygulandığı sürece, ben kendimi helalleşmiş sayıyorum. 1984’ten bu yana aktif olarak görev aldığım Bucaspor Kulübü’nün başarılarından her zaman gurur duyacağım" ifadesinde bulundu .

Kaynak: İHA