Stamford Bridge’de gülen yok

Premier Lig’in 11. haftasında Chelsea ile Liverpool Stamford Bridge’de karşı karşıya geldi. Zorlu mücadelede John Terry ve Luis Suarez'in karşılıklı golleri skoru belirlerken ligde son 4 maçtır rakibini mağlup edemeyen Chelsea galibiyet özlemini sürdürdü.

İngiltere Premier Lig'de 11. haftaya 23 puanla ikinci sırada giren Chelsea, ligde dört maçtır yenemediği Liverpool karşısında mücadeleye dengeli başladı. Kısa paslarla organize olmaya çalışan ve fazla risk almadan hücum eden son mavi-beyazlılıar aradığı golü erken buldu.

Maçın 20. dakikadasında kullanılan köşe vuruşunda topa çok iyi yükselen tecrübeli defans John Terry takımını öne geçiren golü kaydetti. Golün sahibi Terry karşılaşmanın 39. dakikasında şanssız bir sakatlık yaşadı. Luis Suarez ile çarpışan kaptan Terry, bacağından sakatlanarak sahayı sedye ile terk etmek zorunda kaldı.

İlk devrede pek varlık gösteremeyen Liverpool, Chelsea kalesinde etkili olamadı ve Londra ekibi yarıyı 1-0 önde kapattı. Mavi-beyazlılar, ikinci yarıda da oyunun kontrolünü elinde tutuyordu ancak bu düzene 73. dakikada Luis Suarez dur dedi. Kullanılan köşe vuruşunu Carragher kafasıyla arka direğe aşırttı ve Ramires 'ten iyi sıyrılan Uruguaylı golcü düzgün vuruşuyla skora eşitliği getirdi. 1-1.

Karşılaşmanın son bölümünde Suarez kaleci ile karşı karşıya kaldığı bir pozisyonu cömertce harcayınca maç 1-1 sona erdi. Bu sonuçla Chelsea 24 puana yükselirken ligde üçüncü sıraya geriledi. Konuk ekip Liverpool ise 12 puanla 13. sırada kaldı.