Pele tarih oldu

La Liga'nın 11. haftasında lider Barcelona, Mallorca deplasmanına çıktı. Katalan ekibi rakibini 4-2 mağlup ettiği karşılaşmada iki gole imza atan Messi, 2012 yılında 76 gole ulaşarak Pele’nin rekorunu kırmış oldu.

İspanya La Liga'da Barcelona, Mallorca deplasmanından 4-2 galip geldi. Mallorca'nın gollerini Michael Pereira (55) ve Victor Casadesus (58, pen) atarken, Barcelona'nın gollerini Xavi (28), Messi (44,70) ve Cristian Tello (45) kaydetti.

Messi bu maçta attığı 2 golle 1 yılda 76 gol atarak tarihin Unutulmaz isimlerinden Pele'yi geçerek yeni bir rekora imzasını attı.

Barcelona, ilk yarının 28. dakikasında Xavi Hernandez ile 1-0 öne geçti. 44'te Barcelona'dan Arjantinli yıldız sahneye çıkarak skoru 2-0'a getiren golü kaydetti. Bu golden bir dakika sonra 45. dakikada dağılan Mallorca karşısında Barcelona, Cristian Tello'nun attığı golle ilk yarıyı 3-0 önde kapattı.

İkinci yarıya ise Mallorca art arda bulduğu iki golle skoru 3-2'ye getirdi. Önce dakika 55'te Michael Pereira, farkı 2'ye, ardından Victor Casadesus (58, pen) farkı bire indirdi. Ancak Barcelona'da Messi bir kez daha sahneye çıktı ve 70. dakikada farkı bir kez daha 2'ye çıkarttı. Bu gol aynı zamanda Messi adına bir rekor golüydü. Messi, bu maçta attığı 2. gol ile bir yılda 76 gol atarak tarihin Unutulmaz isimlerinden Pele'yi geçerek yeni bir rekora imzasını attı.

Maç bu skorla tamamlanırken Barcelona, liderliğini 31 puanla sürdürürken, Mallorca, 11 puanla 15. sırada yer aldı.