Sivasspor Süper Lig’de Dalya Dedi

Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında sahasında ağırladığı Eskişehirspor’u 1-0 mağlup eden Sivasspor, Süper Lig’de 100.galibiyetini aldı.

Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, takımının maçın başından sonuna kadar çok iyi mücadele ettiğini kaydederek, “Her şeyden 3 önce haftadır galip gelemiyorduk, bir şanssızlık yaşıyorduk. Bunu kırmamız gerekiyordu. Bunun da en önemli şeylerden bir tanesi ilk maçtı, bu da Eskişehir maçı. Eskişehir takımı hakikaten çok iyi bir takım. Bana göre Türkiye liglerinde en iyi kadroya sahip takımlardan bir tanesi, iyi de futbol oynayan bir takım. Zor olacağını biliyorduk. Ama arkadaşları kutluyorum. Maçın başından sonuna kadar inanılmaz şekilde mücadele ettiler, her şeylerini ortaya koydular. Bilhassa kalecimiz ve defansımız hatasız oynadılar. Orta sahamız iyi mücadele etti fakat forvetimiz hakikaten mükemmel pozisyonlar geldi, bir türlü onları değerlendiremedi. Belki de bu maçı daha kolay hale getirebilirdik. Ama bu kötü gidişe dur dedik. İnşallah bundan sonrası istediğimiz şekil gider. Bu mücadelenin üzerine biraz daha skoru ekleyebilirsek ilk yarıyı iyi bir yerde bitiririz” dedi

Ligin devre arasında takıma takviyenin şart olduğunu dile getiren Çalımbay, “Devre arası bizim yüzde yüz takviye yapmamız gerekiyor. Takviyeleri de yaparsak alternatif bir kadromuz olur. Ondan sonra iyi şeyler olacağına inanıyorum. İyi bir galibiyet aldık. İstikrardan yanayım, önemli olan bunu sürdürmek” şeklinde konuştu.

Sivassporlu futbolcu Mehmet Nas, kendileri için önemli bir maç oynadıklarını söyleyerek, “Öncelikle bizim için önemli bir maçtı. Üç haftadır kötü bir gidişat vardı takım adına. Bugün gerçekten maçın başından sonuna kadar son derece istekli, arzulu, mücadeleci bir futbol oynadık. Hak ettiğimiz bir üç puan aldık” dedi.

Takımına galibiyeti getiren golü kaydeden Rajnoch ise, karşılaşmanın zor geçtiğini ifade ederek, “Zor bir karşılaşmaydı. Kesinlikle kazanmamız gereken bir karşılaşmaydı. Çünkü aldığımız üç tane mağlubiyetten sonra biraz düşüşe geçmiştik, bunu düzeltmemiz gerekiyordu. Bugünkü galibiyet tamamen mücadelemiz ile ilgili galibiyet” ifadelerini kullandı. Sivasspor kalecisi Borjan da galibiyetin, son üç maçtan sonra çok iyi geldiğini ifade etti.

ESKİŞEHİRSPOR CEPHESİ Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, maçın zor geçeceğini bildiklerini ifade ederek, oyunun genelinde kontrolün kendilerinde olduğunu vurguladı. Maç sırasında sert bir savunmayla karşılaştıklarını dile getiren Yanal, “4 sezondur zirvede kalan ve zirveyi kovalayan Sivasspor takımının bu periyodu onlar için bugünkü maçı olmazsa olmaza getirmişti. Bunu biliyorduk, saha içerisinde de zorlu geçeceğini tahmin ediyorduk. Rakibimizin oyun planının neler olabileceğini tahmin ediyorduk. Ve öyle bir oyun başladı.

15 dakikalık periyotta bir duran top sonrasında gol yedik. Bu 15 dakika sonrasındaki oyunu kontrol altına alan takımımız oyun adına, kazanmak adına her şeyi denediğini düşünüyorum. Çok sert bir savunmayla karşılaştık, özellikle ilk yarıda çok faullü bir oyun vardı. Rakibimizin bize karşı bu oyununu açabilmek adına biz ilerleyen dakikalarda bazı riskler aldık. Yaptığımız değişikliklerle buna karşılık vermeye çalıştık. Son dakikalarda birkaç kontranın dışında rakibimize oyun şansı da vermedik. Tabi kazanamadık. Bu türlü oyunları kazanmamız gerekiyor. Takımımıza oyunu kazanmak adına ortaya koyduğu coşkuyla takımımızın önümüzdeki haftalarda da bunları tekrar telafi edeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Eskişehirsporlu futbolcu Veysel ise izleyenlerin keyif aldığı bir maç olduğunu belirterek, “Üst sıralara oynamamız için burada bize galibiyet lazımdı. Sivasspor’un sun haftalarda kötü gidişatı vardı, onların da galibiyete ihtiyacı vardı. İki takımın da iyi mücadele ettiğini düşünüyorum. İzleyenlerin de keyif aldığını düşünüyorum. Bizim adımıza kötü oldu” şeklinde konuştu.

Eskişehirsporlu bir diğer futbolcu Nuhiu da Sivasspor’un haklı bir galibiyet aldığını dile getirdi .

Kaynak: İHA