Kardmir D.ç Karabükspor-istanbul Büyükşehir Belediyespor Maçının Ardından

Kardemir D.

Ç. Karabükspor, Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u Cernat, İlhan Parlak ve Lualua’nın golleriyle 3-1 yendi. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Kardemir D.Ç Karabükspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, Karabükspor’u daha güzel günlerin beklediğini belirterek, iyi bir başlangıç yaptıklarını söyledi.

Bakkal, “Özellikle ne olursa olsun üç puan çok önemliydi. Karabük için, futbolcular için, yönetim için, Karabük halkı için, bunu aldığımız için sevinçliyiz. İlk 20 dakika sonra gerçek kimliğini ortaya koyan, direnç gösteren böyle bir takım vardı, 1-0’dan 3-1’e çeviriyorsak güzel şeylerin olacağının göstergesidir. Bundan sonraki maçlara daha iyi bakacağız. Bu oyuncu gurubu kaliteli gurup, sadece birlikte oynamayı öğrenecektik. İlk 20 dakika tutuk başladık, ama sonraki dakikalarda güzel şeyler yaptığımız söyleyebilirim. Yeterli mi? Değil tabi ki, daha iyi şeyler olacak. 4 günlük çalışma imkanım oldu futbolcularımdan kendilerine yakışanı istedim. Onu da yaptılar, bu galibiyet yakışandı. Karabükspor ligi daha güzel yerlerde bitirecek. Herkese hayırlı olsun. İyi bir başlangıç oldu” diye konuştu

Deumi’nin tekrar kadroya alınması ile ilgili Bakkal şunları söyledi: “Maçtan önce maçı yaşıyorsunuz, Lualua olsun, Deumi olsun kendini kanıtlamış oyuncular. Deumi zaten burada oynuyordu, ben sadece oynatırken arkaya bakmadım. 8 maç A2 takımında oynamış hak ediyordu. Karşımızda defansif anlayışı iyi oynayan bir takım vardı. Hiç pozisyon vermedik desek yeri var. Benim için kulübenin kazanma coşkusu, maçtan sonraki oynamayan oyuncuların soyunma odasına gelmesi takım adına bir artıdır. Shelton idmanları yaptı, oynayacağını söyledi.

O yüzden aldım. Sağlam olsaydı o pası vermeyecekti belki alıp gidecekti.” Hakemler hakkında konuşmadığını kaydeden Bakkal, “Ben hakem için konuşmuyorum, Türk hakemlerine destek veren biriyim. Hepimizin bu galibiyete çok ihtiyacı vardı. Oyuncumuz çok, Birol var, Hakan var. Bu saatten sonra işlerin çok daha iyi yürüyeceğini biliyorum. İlk 20 dakika sonra bu coşku ortaya çıktı. Taraftar mükemmel herkese teşekkür ediyorum. Geldiğimden itibaren çağrı yapmıştım, kırmadılar geldiler. Bu Karabükspor maçı için bir adet, gelenek olsun herkesi buraya bekliyorum” diye konuştu.

Seric’in sakatlanması ile ilgili ise Bakkal, “Ayağına vida girdi filmi çekilecek. İnşallah kırık yoktur” dedi.

10 hafta sonra kadroya giren Deumi ise, “Maç akında konuşmak istiyorum, 10 hafta hakkında konuşmak istemiyorum. Maçı kazandık, çok mutluyuz” diye konuştu.

Karabükspor’un başarılı oyuncusu Lualua da, “Maça çok iyi başlayamadık, ama 20. dakikadan sonra daha iyi oldu. Atmosfer iyiydi. Yeni hocanın gelmesiyle takım içinde yeni atmosfer oluştu, takımlara yeni hocalar geldiğinde güzel atmosfer oluşur” yorumunda bulundu.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR CEPHESİ İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, mağlup oldukları için üzgün olduklarını anlatarak, “Bizim için önemli bir maçtı, maçı kazanmak için hırslanmıştık. Maçın başında etkili olduk ve bir de gol bulduk. Penaltıdan golü yiyene kadar oyunun hakimi bizdik. Penaltı atışı gelişirken rakibin kalemize yaklaştığı tek ataktı. Ondan sonra oyun biraz daha dengeli bir hal aldı. İlk devrenin son 10 dakikasında Karabükspor oyunun hakimi olmaya başladı.

İkinci yarıda daha ileri çıkmak istedik maçı kazanmak için buraya gelmiştik. Tugay’ın yerine Tom oyuna girdi ve kontra atakta rakip öne geçmeyi başardı. Kazanmak için ikinci oynarken golü yemek ağır darbe. Daha sonra daha çok risk almaya başladık. Rakip arkada daha çok alan bulmaya başladı.

Hızlı oyuncularla tehlike oluşturmaya başladılar. Fakat oyuncularımın çalışmadığını söyleyemem. Tam tersine çok çalıştılar. Maalesef olacak en kötü sonuç oldu. Bizim beklentimiz galibiyet almaktı, kazanmak için gelmiştik onun için mücadele ettik. 1-1 berabere iken de kazanmak için oynadık. Fakat maçta öyle bir anlar var ki, o anlarda maçın dengesini değiştiren anlardır. İkinci gol bizim için ağır bir darbe oldu” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Tevfik de, “Maça iyi başladığımızı düşünüyorum, 1-0 öne geçtik. Üç puan almak için gelmiştik, bizim için çok önemliydi. Seri yakalamak istedik. Ağabeylerimiz arkadaşlarımı tebrik ederim elimizden geleni yaptık. Önümüzdeki maçta üç puanlık seri yakalamak istiyoruz” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un başarılı oyuncusu Tom, “Çok önemli olan bir maçı kaybettik. Bundan sonra bizim yapmamız gereken daha çok birlik olmak. İçinde bulunduğumuz durumdan çıkmak için çalışmalıyız, bunu yapacak olan da biziz” açıklamasında bulundu .

Kaynak: İHA