Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Bakkal Açıklaması

Spor Toto Süper Lig'de sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 3-1 yenen Kardemir Karabükspor'un teknik direktörü Mesut Bakkal, ilk maçı olması nedeniyle 3 puanın çok önemli olduğunu ve bu 3 puanı almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Maçın ilk 20 dakikasından sonra takımının gerçek kimliğine kavuştuğunu söyleyen Bakkal, ''Takım ilk 20 dakikadan sonra direnç gösterdi. 1-0 geride iken maçı 3-1'e getirmemiz, takımın daha sonrası için umut verici. 12 puana yükselmek bize moral verdi. Zaten iyi bir takımdık şimdi birlikte oynamayı öğrendik. Takımla çok çalışma şansım olmadı ama istediğimizi almayı başardık'' diye konuştu.

Maçın özellikle sonlarına doğru daha iyi oynadıklarını vurgulayan Bakkal, ''Bugün futbolcularım kendine yakışanı yaptı. Daha iyi olacağına inanıyorum. Galibiyet herkese hayırlı olsun. Bu maç bizim için iyi bir başlangıç oldu. Maçta bizim için en önemlisi rakibe hiç pozisyon vermememiz oldu'' ifadelerini kullandı.

Taraftara da teşekkür eden Bakkal, Deumi'nin 10 haftadır A2 takımında oynadığını, çok iyi tanıdığı bir futbolcu olduğu için kadroya aldığını ve kendisinin de iyi oynadığını, maçta bu yüzden hiç arkasına bakmadığını kaydetti.

Bakkal, Shelton'un da sakatlıktan yeni çıktığını, buna rağmen gol paslarını verdiğini, sakat olmasa o golleri kendisinin atabileceğini söyledi.

Futbolculardan Deumi de geriye düştükleri bir maçta galip gelmesini bildiklerini ve bundan mutlu olduklarını ifade etti.

Lualua ise maça iyi başlayamadıklarını ancak mutlu bitirdiklerini, yeni hocayla takımda iyi bir atmosfer oluştuğunu söyledi.

-İstanbul Büyükşehir Belediyespor cephesi-

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, kazanmak için geldiklerini ve maça hızlı başladıklarını söyledi.

Hızlı başlamaları nedeniyle erken gol bulduklarını ifade eden Carvalhal, şöyle devam etti:

''Rakip penaltı pozisyonuna kadar pozisyon bulamadı. Penaltı gölünden sonra ileri çıkmaya başladı.

İkinci golü arayan bir takım gol yerse çevirmek zor oluyor. Bir kontratak golüyle rakip öne geçti. Daha sonra risk aldık. Rakibimiz hızlı oyuncularını oyuna aldı ve tehlike yaratmaya başladı.

Beklentimiz galip gelmekti, mücadelemiz de bu yönde oldu. Fakat öyle anlar vardı ki oyunun dengesi değişti. Bizim için yediğimiz ikinci gol ağır oldu.''

İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Tevfik de maça iyi başladıklarını, 3 puan almaya geldiklerini, ellerinden geleni yaptıklarını ancak başaramadıklarını söyledi.

Tom ise kendileri için çok önemli olan bir maçı kaybettiklerini, bundan sonra birlikte hareket etmek gerektiğini ifade etti.

Muhabir: Ahmet Özler / Ülkü Parlakyıldız Karakuş

Yayıncı: Erdem Gültekin

Kaynak: AA