Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Fenerbahçe Kulübü'nde De Törenle Anıldı

Fenerbahçe Kulübü, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 74. yıldönümünde, düzenlenen bir törenle andı.

Yoğun bir katılımın olduğu törende konuşan Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, bugün Atatürk’e çatanların, onun ve devrimleri sayesinde konuşabildiklerini unutmamaları gerektiğini söyledi.

Fenerbahçe Müzesi girişindeki Atatürk büstünün önünde düzenlenen Atatürk’ü anma törenine Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay’ın yanı sıra genel sekreter Talat Yılmaz, yöneticiler Tahir Perek ve Ünal Uzun, şube kaptanları, altyapı sporcuları Fenerbahçe Koleji öğretmen ve öğrencileri ile kulüp yetkili ve çalışanları katıldı.

Saatler 09.05’i gösterdiğinde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı Atatürk’ü cismen de görme şansını yakalamış Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay yaptı. Atatürk’ün, dünya tarihinde çok büyük bir lider ve dahi olduğunu söyleyen Yüksel Günay, "Bugün Atatürk’e çatanlar, onun sayesinde, onun devrimleri sayesinde konuşabildiklerini unutmamalıdırlar. Atatürk Yüce Allah’ın Türk milletine bahşettiği bir değerdir." dedi.

Günay, Fenerbahçe’de bulunanların ve Fenerbahçe’de spor yapanların Atatürk’e sadece saygı değil, içten bir sevgi beslemeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.Törende daha sonra Müze Tarih ve Arşiv Kurulu Başkanı Sertaç Kayserilioğlu, Kurul Üyesi Gönül Çaylı, Fenerbahçe Koleji öğretmen ve öğrencileri ile sporcular adına konuşmalar yapıldı ve Atatürk şiirleri okundu. Konuşmalarda, Gazi’nin, Fenerbahçe Kulübü'ne 3 Mayıs 1918’de yaptığı ziyarete de vurgular yapıldı. Tören, hep bir ağızdan 10. Yıl ve Fenerbahçe 100. Yıl marşlarının söylenmesiyle sona erdi.