Eriş: Bu Yarışın Bizsiz Olma Şansı Yok

PTT 1. Lig’de lider Çaykur Rizespor’u net bir skorla 2-0 yenen Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, çok iyi bir maç çıkardıklarını belirterek, kötü günlerin ardından gelen güzel oyun ve 3 puana sevindiklerini söyledi.Eriş, “Yarışın bizsiz olma şansı yok." dedi.

Karşılaşma sonrasındaki basın toplantısında konuşan Eriş, kazanmaları gereken bir müsabakayı oynadıklarını ve zirve hesapları yaptıklarını kaydetti.

Şampiyonluk yarışının Adanaspor’suz olmayacağını vurgulayan Eriş, “Yarışın bizsiz olma şansı yok. Elbette ki, takımız koyduğumuz hedefe göre zor günler geçirdi. Çünkü hedefimizi büyütmüştük ve bu hedefimiz de istediğimiz puanları alamayınca tabi ki camiamızı sabırsızlandırmak bizim nedenlerimizden bir tanesi. Bu oyculara ve bu takıma ne kadar güvendiğimizi, bu takımın Türkiye liglerinin en genç takımlarından bir tanesi olmasına rağmen ne kadar kaliteli bir oyun oynayacağını zaman içerisinde göstereceğimizi ifade etmiştik. Bugün bende oynanan oyundan çok büyük keyif aldım. Sanırım seyreden herkeste çok büyük keyif aldı. Evet biz buyuz. Adanaspor olarak böyle oynamamız gerekiyor. Ama sabırlı olmamız gerekiyor. Sabırsızlık bizim zor günler geçirmemize neden olur.” diye konuştu.

Adanaspor’un genç oyuncusu Mustafa Sami Can Keskin ise 2 haftadır kendisine şans verdiği için Levent Eriş’e teşekkür etti. Eriş’in güvenine yakışır bir performans göstermeye çalıştığını aktaran Keskin, “Takım olarak gerçekten iyi bir futbol oynadığımızı düşünüyorum. 3-4 haftadır iyi bir seri yakaladık. Bunun yavaş yavaşta sonuçlarını göstermeye çalıştık.” dedi.

Adanasporlu Cem Özdemir de iyi mücadele ettiklerine ve iyi top oynadıklarına dikkat çekerek, "Daha önceki maçlarda çok düzenli goller atarken çok basit goller yiyorduk. Ama bugün hem hücumda hem savunmada çok iyi işler yaptık ve galibiyeti aldık. Bu bizim için çok önemliydi.” şeklinde konuştu.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Engin Korıkır, maçın 36. dakikasında verilen ve sonra geri iptal edilen penaltı ile ilgili olarak, pozisyonda penaltı olmadığını ancak hakemin bir önceki atakta penaltıyı vermediğini söyledi.

İkinci yarı oynadıkları futbol nedeniyle Adanaspor’u tebrik eden Korıkır, “Futbolcularımı da ilk yarı oynadıkları futbol için tebrik ediyorum. Ama müsabakayı yöneten hocamız bir penaltı veriyor. 5 dakika sonra penaltıyı değiştiriyor. Saygı duyuyorum. O zaman oyuncuma beni kandırdın diyerek sarı kart göstermesi lazım. Çelişkili. Aslında Jallow’a yapılan hareketin penaltıyla alakası yok. Çalması bile hata. Ama daha önce Onur’a yapılan hareket penaltı değil penaltının her şeyi.” ifadelerini kullandı. Çaykur Rizespor’un deneyimli oyuncusu Fahri Tatan ise kendileri açısından kötü bir sonuç olduğunu ifade ederek, “Kaybedilmiş 3 puan var ama bu bizi hedefimizden saptırmış değil. 21 puanımız var. 6 maçımız var. İlk yarıyı 30 puanın üstünde bitireceğimizi düşünüyoruz. Çünkü bizim iyi bir takımımız var. Bugün ilk 11’de oynayan 7 oyuncumuz yoktu. Sakatlıklar bir türlü yakamızı bırakmıyor. Çok talihsiz bir şekilde gidiyoruz. Nazar değdi herhalde.” şeklinde konuştu.

Çaykur Rizespor’dan Murat Sözgelmez, ilk yarı oyunun başa baş geçtiğini kaydederek, “İkinci yarı talihsiz bir gol yedik. Deplasmanda ikinci golü yediğiniz zaman maçı çıkarması biraz zor oluyor. Adanaspor’u tebrik ediyoruz. İyi top oynadılar. Biz aslında buraya galibiyet alarak liderliğimizi korumak için gelmiştik. Eksiklerimiz de vardı. Bunun bilincinde çıktık sahaya. Önümüzde Karşıyaka maçı var. O maçı kazanıp bu maçı telafi etmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.