Çalımbay: Kötü Gidişe Dur Dedik

Eskişehir’i sahasında 1-0 yenen Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, “Kötü gidişe dur dedik.

İnşallah bundan Sonrası istediğimiz şekilde gider. Bu mücadelenin üstüne biraz daha skoru da ekleyebilirsek ilk yarıyı iyi bir yerde bitiririz.” dedi.

Çalımbay, maç Sonrası yaptığı açıklamada her şeyden önce 3 haftadır galip gelemediklerini, şansızlıklar yaşadıklarını, cezalıları olduğunu hatırlatarak, "En Son şansızlıktan dolayı kaybettiğimiz Ordu maçı vardı. Bütün her şey bizim üstümüzdeydi. Bunu bir kırmamız gerekiyordu. Bunu da ilk maçta yani Eskişehir maçında yapmalıydık. Eskişehir çok iyi bir takım. Bana göre ligin en iyi kadrosuna sahip takımlarından bir tanesi. İyide futbol oynayan bir takım. Zor olacağını biliyorduk, arkadaşlarımı kutluyorum. Maçın başından Sonuna kadar inanılmaz şekilde mücadele ettiler. Her şeylerini ortaya koydular. Bilhassa kalecimiz ve defansımız hatasız oynadılar. Orta sahamız iyi mücadele etti. Fakat forvetimiz mükemmel pozisyonlar geldi bir türlü değerlendiremedi. Belki de bu maçı daha kolay bir hale getirebilirdik. Ama bu kötü gidişe dur dedik. İnşallah bundan Sonrası istediğimiz şekilde gider. Bu mücadelenin üstüne biraz daha skoru da ekleyebilirsek ilk yarıyı iyi bir yerde bitiririz, ikinci yarı mutlaka takviye yapmamız gerekiyor. Eğer o takviyeleri de yaparsak iyi şeyler olacağına inanıyorum. İyi bir galibiyet aldık. Ben istikrardan yanayım, önemli olan bunu Sonuna kadar sürdürmek.” dedi.

DOĞA’NIN DEĞİŞTİRİLMESİÇalımbay Doğa’nın da rahatsızlığı yüzünden değil, türbinden dolayı değiştirildiğini belirterek, “Kötü bir tezahürat oldu, ben bunu bütün Sivas’a mal etmiyorum ama maçtan önce oyuncumuza küfredilmesi çok çirkin. Bu 3-4 kişinin yaptığı şey, bütün Sivas’a mal edilmez ama, herkesin şöyle günde oyuncusuna sahip çıkması gerekiyor. Lütfen bunu yapanlara Sivas camiası taraftarı izin vermesin. Yazık, çocuk geldi, ‘ben oynayamayacağım’ dedi biz de onu değiştirmek zorunda kaldık, rahatsızlığı falan yok.” ifadelerini kullandı.Sivassporlu Mehmet Nas, Jan Rajnoch ile Milan Borjan da alınan 3 mağlubiyetten Sonra maçın zor geçtiğini, ancak galip geldiklerini kaydederek galibiyeti taraftarlara armağan ettiler.
YANAL: KAZANMAK ADINA HER ŞEYİ DENEDİKEskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise Son dönemde 4 sezondur zirvede kalan ve zirveyi kovalayan Sivasspor takımının bu periyodu onlar için bu maçı olmazsa olmaza getirmişti. Bunu biliyorduk, biz saha içerisinde de zorlu geçeceğini tahmin ediyorduk. En azından rakibimizin oyun planının neler olabileceğini tahmin ediyorduk. ve öyle bir oyun başladı.

15 dakikalık periyotta bir duran top Sonrasında gol yedik. Bu 15 dakika Sonrasındaki oyunu kontrol altına alan takımımız oyun adına, kazanmak adına her şeyi denediğini düşünüyorum. Çok sert bir savunmayla karşılaştık, özellikle ilk yarıda çok faullü bir oyun vardı. Rakibimizin bize karşı bu oyununu açabilmek adına biz ilerleyen dakikalarda bazı riskler de aldık. Yaptığımız değişikliklerle bunu forse etmeye, karşılık vermeye çalıştık. Son dakikalarda birkaç kontranın dışında rakibimize oyun şansı da vermedik. Ama kazanamadık. Bu türlü oyunları kazanmamız gerekiyor. Oyuncularımızla paylaşacağımız şeylerden bir tanesi gol yapmak ve gole gitmek olgunluğunu göstermeliyiz. Bugün biraz uzak kaldık. Bu bizim için bir deneyim. Önümüzdeki maçlarda oyuncularımızdan hata yapmadan oyunu çevirebilmeyi bekliyorum. Bunu yapabilecek güçteyiz.” dedi.

Eskişehirsporlu Veysel ve Nuhiu de rakiplerinin galibiyete ihtiyacı olduğunu bildiklerini kaydederek, iyi mücadele olduğunu ve Sivasspor’un haklı bir galibiyet aldığını söylediler .