Adanaspor Teknik Direktörü Eriş Açıklaması

PTT 1. Lig takımlarından Adanaspor'un teknik direktörü Levent Eriş, ''Adanaspor'suz bir yarış olmaz. Bu yarışın en güçlü adaylarından biriyiz'' dedi.

Eriş, 2-0 kazandıkları Çaykur Rizespor maçının ardından yaptığı açıklamada, bu maçta galip gelip üst sıralarda kendilerine yer bulmak istediklerini, bunu da başardıklarını söyledi.

Türkiye liglerinin en genç takımlarından biri olmalarına rağmen çok kaliteli oyun oynadıklarını belirten Eriş, maçta önemli pozisyonlar elde ettiklerini vurguladı.

Eriş, taraftar desteğinden de memnun kaldığına değinerek, şöyle konuştu:

''Onlardan sabırlı olmalarını istiyorum. Adanaspor'suz bir yarış olmaz. Bu yarışın en güçlü adaylarından biriyiz. Kimseye olmayacak şeyin peşinden koşması için kelimeleri sarf etmedik. Yaptıklarımızı bir daha başaracağız diye yola çıktık. Bu desteği kötü zamanlarda da vermeleri gerekir.''

Eriş, bir gazetecinin hakemin verdikten sonra iptal ettiği penaltı kararıyla ilgili sorusu üzerine, ''Benim oradan görme şansım yoktu ama en iyi gören yardımcı hakemdi. Oyuncularım da penaltı olmadığını söylüyor. Ben de onlara inanırım'' dedi.

-Çaykur Rizespor cephesi-

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Engin Korukır da futbolcularını ilk yarıda oynadıkları oyundan dolayı tebrik ettiğini, Adanaspor'un ise ikinci yarıda kendilerinden daha iyi performans gösterdiğini söyledi.

Maçı yöneten hakemin penaltı verdikten sonra kararını değiştirdiğini hatırlatan Korukır, şöyle konuştu:

''Saygı duyuyorum ama o zaman benim oyuncuma hakemi kandırdığı için sarı kart göstermesi lazım. Çelişmeyeceksin. Aslında Jallow'a yapılan hareketin penaltıyla hiç alakası yok, penaltı çalması bile hata ama daha önce Onur'a yapılan hareket penaltı.''

Korukır, Adanaspor'un attığı ikinci gol öncesi de faul olduğunu iddia ederek, ''Keşke bu maçtan sonra hakemi konuşmasaydık'' dedi.

Adanaspor'un hakkını teslim ettiğinin altını çizen Korukır, ''Ama lütfen bu ligi daha ciddiye alsınlar, bu lig daha namuslu lig'' diye konuştu.

Korukır, bir gazetecinin, ''Hakemlere mi söylüyorsunuz bunu'' demesi üzerine, ''Herkese söylüyorum. Bu lig çok namuslu bir lig, bu ligi ciddiye alsınlar'' ifadesini kullandı.

Muhabir: Anıl Bağrık / Ülkü Parlakyıldız Karakuş

Yayıncı: Murat Taydaş

Kaynak: AA