Kick Boks'da Mahmut Erdem finale çıktı

Dünya Kick Boks Organizasyonları Birliği Avrupa Kick Boks Şampiyonası'nda low kick erkekler 54 kiloda Mahmut Erdem finale çıktı.

Ankara Spor Salonu'nda yapılan yarı final müsabakalarında, low kick erkekler 54 kiloda ringe çıkan Mahmut Erdem, Azerbaycanlı Emil Kerimov ile şampiyonluk maçı oynamaya hak kazanmak için mücadele etti. Müsabakaya etkili ve hırslı başlayan milli sporcu, etkili yumruklarıyla art arda puanlar aldı. Son raunda üstün giren Mahmut Erdem, rakibinin ataklarını boşa çıkardı ve ringden 3-0 galip ayrılarak finalist oldu.

Diğer yarı final karşılaşmalarında, K1 bayanlar 70 kiloda ringe çıkan Hatice Kahveci, Hırvat Ana Bajic'le karşılaştı. Hatice Kahveci, rakibinin etkili oyununa karşılık veremeyince fark 13 sayıya kadar çıktı ve milli sporcu ilk rauntta havlu attı.

Low kick bayanlar 70 kiloda mücadele eden Elif Sarı Keleş, Hırvat Nives Radic'e, artı 70 kiloda da Eda Şahin, bir diğer Hırvat kick boksçu Malila Mitrovic'e aynı sonuçla 3-0 yenildi.

K1 erkekler 51 kiloda mücadele eden Kemal Demirci de Belaruslu rakibi Aliaksei Blizniou'ya karşı varlık gösteremedi ve ringden 3-0'lık mağlubiyetle ayrıldı.

Low kick erkekler 51 kilo müsabakasında Kadir Aydın, Rus Rinat Beysekeev'le final mücadelesi verdi. Rus kick boksçu, rahat bir maç çıkarırken Kadir Aydın'a karşı 3-0 üstünlük kurdu ve adını finale yazdırdı.

K1 erkekler 81 kiloda gündüz çeyrek final maçını kazanan Mehmet Nadir Ünal, akşam seansında yarı final maçında İtalyan Valerio Masi ile karşılaştı. Milli sporcu, mücadeleye iyi başlayıp ilk rauntta 2-0 öne geçti. Ancak, üstünlüğünü müsabakanın tamamına yayamayan Mehmet Nadir Ünlü, rakibine 3-0 yenilmekten kurtulamadı.

Yarı final maçını kaybeden milli kick boksçular şampiyonayı üçüncü tamamladı.

Kaynak: AA