Halkbank'tan 'altın Vuruş'

Türkiye'yi erkekler CEV Kupası'nda temsil eden Halkbank, evinde Polonya temsilcisi Delecta Bydgoszcz'u "altın set" ile yenerek turu geçti.

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Erkekler Kupası'nda Halkbank ilk maçta 3-0 deplasmanda mağlup olduğu Polonya temsilcisi Delecta Bydgoszcz'u "altın sette" yenerek adını ikinci tura yazdırdı. Başkent ekibinin ikinci turdaki rakibi ise Holllanda'nın Landstede Zwolle ekibi oldu. İki takım arasındaki ilk maç 13-15 Kasım tarihlerinde Ankara'da, rövanş maçı ise 20-22 Kasım tarihlerinde Hollanda'da oynanacak.

Karşılaşmaya tempolu başlayan başkent ekibi, ortadan Emre kenar hücumlarında ise Ahmed ve Luiz ile etkili oldu. Setin ilk teknik molasını 8-7 ikinci molayı ise 16-10 önde geçen mavi beyazlılar setin son bölümünde uyum sorunu yaşadı. Servis yüzdesi iyi olan Halkbank ilk seti 25-21 kazandı.

İkinci sette Bydgoszcz takımı dahi iyi bir görüntü çizdi. Özellikle ortadan çabuk hücumlarda Jurkiewicz ile etkili oldu. İlk teknik molayı 8-7 konuk ekip Bydgoszcz önde tamamladı. İkinci teknik molaya kadar bloklarda etkili olan ekibimiz 16-13'lük teknik mola üstünlüğünün ardından seti 25-22 kazandı.

Büyük bir çekişmeye sahne olan üçüncü sette her iki takım savunmada iyi bir görüntü çizdi. Can Ayvazoğlu ile servis ve savunma manşetlerinde etkili oynayan temsilcimiz Priddy ve Emre ile etkili oldu. Konuk ekip setin son bölümünü daha iyi oynadı ve seti 25-21 aldı.

Dördüncü seti de Polonya temsilcisi Delecta Bydgoszcz 25-18 kazanarak skoru 2-2 yaptı. Final setini Halkbank 16-14 kazanarak maçı 3-2 aldı ve turu altın sete bıraktı. Altın sette Luiz, Ahmed hücumda Priddy ise savunmada iyi bir performans ortaya koydu. Altın setin son bölümünde Ahmed ve Luiz’in aldığı sayılarla Halkbank seti 15-8 kazanarak adını ikinci tura yazdırmayı başardı. SALON: TVF Başkent HAKEMLER: Ordanche Ambarkov xx (Makedonya), Dejan Rogic xx (Sırbistan) HALKBANK: Diaz xx, Resul xx, Abdelhay xx, Priddy xxx, Emre xx, Hüseyin xx (Nuri xx, Can x, Serhat x, Halil x, Aslan x) DELECTA BYDGOSZCZ: Antiga xx, Wrona xx, Konarski xx, Walinski xx, Jurkiewicz xx, Masny xx (Debiec x, Lipinski x, Wieczorek x, Owczarz x) SETLER: 25-21, 25-22, 21-25, 18-25, 16-14 (Altın set 15-8) SÜRE: 123 dak. (28, 27, 26, 24, 18 )

Kaynak: İHA