Genç Tenisciler Wta Hakkında Konuştu

İstanbul’da yapılan TED Fıratpen Cumhuriyet Kızları Tenis Turnuvası'nda, çiftlerde yarı finale çıkan Çağla Büyükakçay ve Pemra Özgen Sinan Erdem'de yaşanan siyasileri protesto olaylarını tasvip etmediklerini söylediler.

Cihan mikrofonlarına düşüncelerini aktaran Çağla Büyükakçay, başarılı olmak için ellerinden geleni yaptıklarını ve yapacaklarını söyledi.

Büyükakçay, “Cumhuriyet Kızları Turnuvası 13 yıldır yapılan özel bir turnuva. Ben de bu turnuvada ilk defa çeyrek finale kaldım. Çiftlerde de Pemra ile yarı finale kaldık. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız.” dedi.

Geçtiğimiz hafta İstanbul’da gerçekleşen TEB BNP Paribas WTA Tenis Turnuvası ve Sonrasında yaşanan protestolarla ilgili de konuşan Çağla, Bir Türk olarak gurur duyduğunu ve organizasyonu çok iyi idare ettiklerini söyledi.

Çağla Büyükakçay, şunları söyledi:“Türkiye için çok değerli bir turnuvaydı. Dünyanın ilk 8 raketini burada ağırlamak çok önemli bir olay. Bu büyük organizasyonu çok iyi yönettik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ben bir Türk kızı olarak gurur duydum.”

SİYASİLERİ PROTESTO TATSIZ BİR OLAY

Son olarak WTA Turnuvası ödül töreninde devlet protokolüne yapılan ıslıklı protesto için de konuşan genç raket Çağla Büyükakçay, “Tatsız bir olay oldu. Çünkü orada dünyanın en iyileri için gelmiş insanlar vardı. Aslında böyler şeyler heryerde olabilecek birşey. Bu haftanın Cumhuriyet Bayramı haftasına denk gelmesi, birkaç siyasi olayın bugünlerde patlak vermesi bu olaya sebep oldu. Turnuvanın güzelliğini çok gölgelemedi diye düşünüyorum. Herşeyden önce sporculara çok büyük saygı var. Sporcularda seyircilerin motive etmesinden oldukça memnun kaldıklarını söylediler. Tekrar söylüyorum, bir kaç dakikalık tatsız bir olayın turnuvayı kesinlikle gölgelemediğini düşünüyorum.” dedi.

PEMRA ÖZGEN: PROTESTO İÇİN KONUŞMAK İSTEMİYORUM

Bir başka genç tenisçi Pemra Özgen ise çiftlerde oynayacakları yarı final maçına odaklandıklarını söyleyerek finale kalmak istediklerini belirtti.

Pemra, “Dün yapılan maçta teklerde mağlup oldum. Fakat bugün çiftlerde oynayacağımız maça konsantre olmuş durumdayım. İnsallah bugün kazanıp, yarın final oynarız diye düşünüyorum.” dedi.

Pemra Özgen, geçtiğimiz hafta İstanbul’da gerçekleşen TEB-BNP Paribas WTA Championships Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası ve ödül töreninde yaşananlar içinde, "Gerçekten çok önemli bir turnuvaydı. Hem Türk tenisi açısından hem de Türkiye için reklam açısından büyük bir turnuva oldu. Türk tenisinin gelişimi ve tenise yeni başlayan sporcular için büyük bir tecrübe oldu.” şeklinde konuştu.

Pemra, Son olarak TEB-BNP Paribas WTA Championships Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nın ödül törenlerindeki protesto ile ilgili soruya ise, “Bu konuda konuşmak istemiyorum, olay o anda gerçekleşti. Bilemiyorum. Yorum da yapmak istemiyorum.” diye konuştu .