Gaziler Madalyalarını İstiyor

Kıbrıs’ta 1974 yılında meydana gelen ve yaklaşık 1 yıl boyunca süren savaşta cepheden cepheye koşan gaziler, savaşın üzerinden tam 38 sene geçmesine rağmen kendilerine "Gazilik şeref madalyası" verilmemesine tepki gösteriyor.

Canlarını hiçe sayarak, Kıbrıs'taki Türk kopraklarını savunan, burada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin doğmasını sağlayan Torbalılı gaziler, hatırlanmak istiyor. Madalyasız gaziler Mustafa Palaoğlu ve Yaşar Kandemir, onurlu bir şekilde savaştıklarını, bunun karşılığında sadece madalya istediklerini belirtti.

Mustafa Palaoğlu, madalyalarının kendisine teslim edilmesi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e de dilekçe yazdığını belirtiyor. Palaoğlu, iki ay önce bakanlığa gönderdiği mektuba rağmen madalyasının gönderilmediğini söyledi.

Torbalı’da çok sayıda madalyasız Kıbrıs gazisi olduğunu söyleyen Mustafa Palaoğlu, 38 senedir madalya beklediklerini dile getirdi. "MADALYALAR VERİLECEK AMA NE ZAMAN" Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in söz konusu madalyaların verileceğine ilişkin açıklamasının bulunduğunu, madalyaların ücret karşılığında bir dernek tarafından bastırılması nedeniyle geciktiğini söylediğini kaydeden Mustafa Palaoğlu, bu açıklamanın üzerinden haftalar geçmesine rağmen bir sonuç çıkmadığını savundu .

Kaynak: İHA