Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi (TKBL) ekiplerinden Samsun Basketbol, Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası elemelerine hazırlanıyor.

12-14 Ekim tarihleri arasında Konya’da düzenlenecek olan Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası elemelerine Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu’nda hazırlıklarını sürdüren kuzeyin yıldızlarında yeni transfer Chanta Black ilk idmanına bugün çıktı.

Bolu’da düzenlenen turnuvada ayağını kıran Megan Elizabet Frazee ile hafif sakatlıkları bulunan Doğa Comba, Cansu Aslan ve Ece Yeşim Portakal bugünkü antrenmana katılmadı. Hafta sonu Konya’da düzenlenecek Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası’nda güçlü bir gruba düştüklerini belirten SBK Başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu, “Hedefimiz grupta ilk ikiye kalmak. Oynadığımız hazırlık turnuvalarında takımımızda oluşan sakatlıklar belimizi büktü. Çok önemli sakatlıklar oluştu. Bunları aşabilirsek ligde daha başarılı sonuçlar alabiliriz. Türkiye kupasındaki hedefimiz elimizden geldiği kadar en iyi mücadeleyi yaparak en iyi dereceyi yapmak. Bugün takımımıza WNBA’dan Chanta Black isimli oyuncumuz katıldı.

Black bize Tulsa Shock takımından geldi. Bu takımda bu sezon çok başarılı oldu. İnşallah Türkiye Kupası’nda da bize katkı verecek” dedi.

Bugün düzenlenen antrenmana ayağından sakatlanan ve 2 hafta oynamayacak olan Megan Elizabet Frazee ile hafif sakatlıkları bulunan Doğa Comba, Cansu Aslan ve Ece Yeşim Portakal’ın dışında Aslı İnceer, Rana Derin, Meriç Banu Yenal, Dilara Kaya, Selvin Türkmen, Anna Vajda, Andja Jelaviç, Nesibe Burcu Uzun ve yeni transfer Chanta Black yer aldı .

Kaynak: İHA