Canik Belediyespor Kadın Basketbol Takımı Kamuoyuna Tanıtıldı

Bu sezon Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Lig'de mücadele edecek Samsun merkeze bağlı Canik Belediyesi Kadın Basketbol Takımı'nın yöneticileri, teknik heyeti ve oyuncuları basına tanıtıldı.

Afilli Restoran'da düzenlenen basın toplantısına katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, birinci ligde mücadele eden tek Karadeniz bayan basketbol takımına sahip olduklarını ve bunun gururunu yaşadıklarını söyledi.

Belediye olarak dün olduğu gibi bundan sonra da takıma maddi ve manevi destek sağlamaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Genç, "Spor denilince Samsun'da ilk önce akla Canik akla geliyor. Hepinizin bildiği gibi 2004 yılında göreve geldiğimiz günden itibaren Samsun şehrine spor ile alakalı önemli kazanımlar elde edilmesi için katkı sağlayan bir belediyeyiz. Dolayısıyla sporu vazgeçilmez ve aynı zamanda ihmal edilemeyecek bir alan olarak kabul ediyoruz. Kültür ve eğitim alanında nasıl yatırım yapıyorsak aynı zamanda spor alanında da yatırım yapma zorunda olduğumuzu hissettik ve geldiğimiz günden itibaren de spor alanına önemli yatırımlar yaptık. Spor alanına ilk önce belediye olarak Samsun'da yatırım yapan bir belediyeyiz ve öncüsüyüz. Çünkü bu şehrin bir spor kenti olması noktasında önemli bir kent olduğunun bilincinde bir hizmet veriyoruz." dedi.

Canik Belediyespor Kulübü Başkanı Ahmet Fil ise Samsun'un basketbolda geldiği noktaya birçok şehrin gıptayla baktığını ve Samsun'un ligde iki takımla mücadele ettiğini, bu durumun kentteki basketbol sporu adına gurur verici olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından kulüp yöneticileri ve oyuncuları tek tek basına tanıtıldı .