Şampiyon Olan Özbekistan U-16 Takımı, Coşkuyla Karşılandı

İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen Asya U-16 Futbol Şampiyonası’nda tarihlerinde ilk defa şampiyon olan Özbekistan takımı, yurda dönüşte coşkuluyla karşılandı.

Takım oyuncularını ve idarecilerini, Taşkent Uluslararası Havaalanı’nda, Özbekistan Futbol Federasyonu ilgilileri, oyuncuların yakınları ve kalabalık bir taraftar grubu karşıladı. Karşılaşma töreninde sık sık “Özbekistan Şampiyon” tezahüratları yapıldı. Karşılama töreninde Özbekistan bayrakları dalgalandı ve takıma övgüler içeren afişler açıldı. Takım oyuncuları ve çalıştırıcısı omuzlara alındı.

22 Eylül’de başlayan ve Asya genelinde 16 ülkenin dört ayrı grupta mücadele ettiği şampiyonada Özbekistan, 6 Ekim’de oynanan final maçında Japonya’yı normal süresi 1-1 biten karşılaşmada penaltı atışları sonucunda 3-1 yenerek şampiyonluğunu ilan etmişti.

Özbekistan’a ilk defa Asya U-16 Şampiyonası kupasını getiren takım oyuncuları ve idarecilerinin Cumhurbaşkanı İslam Kerimov tarafından değişik madalyalarla ödüllendirilmeleri bekleniyor.

Bu arada Özbekistan U-16 takımı, bu başarısıyla gelecek yıl Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) yapılacak Dünya U-16 Futbol Şampiyonası’na da katılmayı garantilemiş oldu .