Golfun Ünlü İsmi Tiger Woods: Antalya’daki Sahalar Beklentimin Üstünde

Yıllık 50 milyon doların üstündeki geliriyle dünyanın en çok kazanan sporcuları arasında yer alan ABD’li golfçu Tiger Woods, Türkiye’nin ilk profesyonel golf turnuvasına katılmak için Antalya’ya geldi.

Kendisi gibi ünlü 7 golfçuyla 1,5 milyon dolarlık ödülün sahibi olmak için yarışacak Woods, Antalya’daki sahaların beklentisinin üzerinde olduğunu belirterek, “Burada olmak gerçekten çok eğlenceli olacak.” dedi.

Türk Havayolları Dünya Golf Finali (Turkish Airlines World Golf Final) için Antalya’ya gelen dünyaca ünlü golfçu Tiger Woods ile Kuzey İrlandalı golfçu Rory McIlroy basının karşısına geçti. Basın toplantısında kameraların karşısına ilk geçen 1989 doğumlu Rory McIlroy oldu. Güzel bir hafta geçireceğine inandığını dile getiren McIlroy, dünyanın en iyi golfçularının Antalya’daki turnuvaya katıldığını söyledi.

Turnuvanın çok heyecanlı geçeceğine inandığını ifade eden İrlandalı golfçu, “Tiger’la oynamak bir rüyanın gerçekleşmesi gibi. Karşılıklı ilk maçımız olacak.” diye konuştu.

Daha önce birkaç kez İstanbul’a geldiğini anlatan McIlroy, Antalya ve turnuvayla ile ilgili düşüncelerini ise şöyle özetledi: “Birkaç saat önce golf sahalarını görme fırsatım oldu. Gerçekten güzel deneyimlerle döneceğimi düşünüyorum.”Antalya’daki organizasyon ile 2003’ten bu yana Avrupa’daki ilk turnuvasına katılan Tiger Woods da Türkiye’de bulunmasıyla ilgili düşüncesinin sorulması üzerine, “Birkaç saat önce golf sahalarını görme şansımız oldu. Dokuz çukur oynadık. Şimdiye kadar gördüklerim, beklediklerimizin çok üzerinde. Burada olmak gerçekten çok eğlenceli olacak ve çok rahatladım. Tüm ekipçe güzel zaman geçireceğimizi düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Rory McIlroy ile turnuvanın iki oyuncusundan biri gösterildiğinin hatırlatılması üzerine Woods şu karşılığı verdi: “Benim için faklı bir nesil. Daha deneyimli ve büyüğüm. Şimdi başa baş rekabetler olacaktır. Herkes kendi kulvarında iyi bir oyun sergileyecektir. O 23 yaşında ve ben 40’larıma yaklaştım. Çok kere de tekrarladığım gibi, Avrupa’dan da pek çok yeni oyuncular bir araya gelecek. En iyi oyuncunun kim olduğunu söylemek zor.” Antalya Maxx Royal Hotel’de gerçekleştirilen ve 40 dakika gecikmeyle başlayan toplantıya yerli ve yabancı çok sayıda basın mensubunun yanı sıra Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile eski spor bakanlarından Fikret Ünlü ve turizmciler de katıldı.

Konuşmalar sonunda THY Kurumsal İletişim Sorumlu Zeki Çukur her iki sporcuya da uçak maketi hediye etti.Türkiye Golf Federasyonu tarafından Türk Hava Yolları’nın sponsorluğunda düzenlenen Türkiye’nin ilk profesyonel golf turnuvası ‘Turkish Airlines World Golf Final’ yarın Antalya’nın ünlü turizm beldesi Belek’te başlıyor. Dünyanın en iyi 8 golf sporcusu toplam 5 milyon 200 bin dolar tutarındaki ödül için yarışacak. Tiger Woods, Rory McIlroy, Justin Rose, Lee Westwood, Matt Kuchar. Webb Simpson, Charl Adriaan Schwartzel ve Hunter Mahan gibi 8 ünlü isim 1,5 milyon dolarlık büyük ödül için mücadele edecek. Antalya Golf Kulübü’nün sahasında düzenlenecek turnuva 12 Ekim Cuma günü yapılacak finalle sona erecek.