Dünya bu iki yıldızı izledi... Messi: 2 Ronaldo:2

İspanya La Liga 7. haftasında oynanan El Clasico mücadelesi, Messi ve Ronaldo'nun karşılıklı golleriyle 2-2'lik beraberlikle sona erdi.

Ligdeki ilk El Clasico 'ya Barcelona savunmada Adriano-Mascherano ikilisi ile çıkarken, Real Madrid 'de uzun zamandır ilk 11 şansı bulamayan Mesut Özil sahadaki yerini alarak başladı.

Maça etkili giren ise Real Madrid oldu. Önde baskı sonuç getirirken, uzun zamandan sonra Barcelona savunmadan çıkarken sorun yaşadı. Üst üste gelen ortalarda 13 'te Benzema arka direkte boş kaldı.Fakat Fransız yıldızın vuruşu taça doğru yöneldi.

Baskısını sürdüren Mourinho 'nun öğrencileri önce Ramos 'un kafasıyla gole yaklaşırken, 23 'te Ronaldo sahneye çıktı. Benzema sola iyi bıraktı. Portekizli yıldız yerden mermi gibi vurup Valdes 'i avlamayı bildi.

28 'te Benzema farkı ikiye çıkarmaya çok yaklaştı. Di Maria 'nın bıraktığı topta Benzema bomboş pozisyonda direğe takıldı. Dönen topta Arjantinli dışarıya yollayınca Real büyük bir fırsatı kaçırmış oldu.

Bu pozisyonla adeta uykusunda uyanan Barça, 31 'de beraberliği yakalamayı başardı. Ceza sahasında Pepe orantısız yükselip topu ıskalayınca Messi affetmedi ve skoru 1-1 'e getirdi.

Mücadelenin ilk 45 dakikası 1-1 eşitlikle sonuçlanırken, ikinci devre Real 'in hızlı hücumlarıyla başladı. Gecenin etkisiz ismi Benzema 'nın ayakların pek çok atak erirken Barcelona yavaş yavaş oyunu rakip sahaya yıktı.

60 'da Messi ceza sahasına girerken düşürüldü. Topun başına geçen Arjantinli harika bir vuruşla Casillas 'ı çaresiz bıraktı.

Oyun Barça 'ya döndü derken, Ronaldo önderliğinde Real cevap vermeye başladı. 66 'da Mesut 'un savunma arkasına bıraktığı topta iyi hareketlenen yıldız oyuncu Valdes 'in yanında fileleri havalandırmayı başardı.

Bu dakikadan sonra oyun her iki tarafa da gitti geldi. Fakat son pas tercihlerinde isabetli olan taraf olmayınca son 10 dakikaya 2-2 'lik eşitlikle girildi.

Son dakikalarda Montoya kahraman olmaya çok yaklaştı. Casillas 'ı geçen top çataldan dönünce karşılaşma Messi ve Ronaldo 'nun ikişer golüyle 2-2 sona erdi.