Aykut Kocaman: Herkeste Artık Bir Ferahlama Var

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Beşiktaş galibiyetinin ardından herkesin gönlünde bir ferahlamanın olduğunu söyledi.


Sarı-lacivertli takımın kendi evinde Beşiktaş'ı 3-0 mağlup ettiği karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli hoca, "Seyreden bütün Fenerbahçeliler gibi soyunma odasında bizde çok mutluyduk. Bütün herkesin gönlünde ferahlama vardı. Ezeli rakibimizi yendik. Böyle bir takımı yenmek gurur vericidir. Bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum." dedi.

Bir gazetecinin Kasımpaşa maçından Sonra oynanan iki maçta ne değiştiğini sorması üzerine Kocaman, "İki üç gün içinde birşey değişmez. Bu tip eleştiriler çok komik. Maalesef böyle iki üç gün içinde antrenör kondisyon yükleyemez. Şöyle birşey var. Bu takımın içinde kaliteli ve değerli oyuncular var. Sıkıntılı periyottan geçtik. Bütün malzememiz insan olduğuna göre zaman ihtiyacımız var. Zamanda verilmek istenmiyor gibiydi. Takım Son üç dört gün içinde iyi bir refleks göstermesini bildi." diye cevapladı.

Fenerbahçe'nin antrenör takımı olma yolunda ilerleyip ilerlemediği konusunda Aykut Kocaman, şunları ifade etti: "Bu futbol ikliminde bu kolay olmaz. Diğer görüntüler aldatmacadır. Bu futbol iklimi, bu medya, bu yöneticiler alanı genişlettikçe bu kolay olacak değil. Bu iklim değişmediği sürece iki maçta benzeri şeyler olmaz. Ama tırnak tırnak çalışıyoruz. Bu işin yasası bu."

Başka bir gazetecinin "Fenerbahçe'de herşey toz dumandı. Şu anda durum düzeldi. Peki Aykut Kocaman nasıl?" sorusuna ise tecrübeli hoca, "Ben futbol adamıyım. Bulunduğumuz yer Fenerbahçe teknik direktörlüğü. Eleştiriler olacaktır. Kasıt olmadığı sürece bizler her zaman eleştiriye açığız. Tabiki şu anda çok mutluyum. Takımımın göstermiş olduğu performanstan mutluyum. Zor iki maçta kalitemizi ortaya koyduk. Oyuncularımla gurur duyuyorum." cevabını verdi.

Bir gazetecinin "Son haftalarda Aykut Kocaman var olan sıkıntıları göğüslemişti" demesi üzerine Kocaman, "Doğruydu, ayrıntılara girmeye gerek yok." cevabını verdi.