Aybaba: Bir An Önce Toparlanmamız Lazım

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, takım olarak son üç haftadır kaybettiklerini bir an önce toparlanmaları gerektiğini söyledi.

Takımının derbi maçta Fenerbahçe'ye 3-0 mağlup olduğu karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli teknik adam, "Maçı birkaç kurguda planlamıştık. İki haftadır aksayan sol kanata Escude'yi koyup önüne Uğur Boral'ı monte ettik. Rakibe önde baskı kurmayı düşündük. İkinci yarı dengeli giden oyunu lehimize çeviririz diye düşündük. Ama Fernandes gibi bir oyuncu basit bir şekilde kaptırdığı toptan golü yiyince motivasyonumuz kayboldu. Son üç haftadır büyük bir düşüş içindeyiz. Böyle bir görüntü vermemek lazım. Önümüzdeki hafta bu konulara çalışıp tedbir almak lazım." dedi.

Bir gazetecinin "Son üç haftada 9 puan kaybedildi. Transfer dönemine kadar takım maçları nasıl kazanacak. Şampiyonluk yolunda Beşiktaş'ın şansı nedir?" sorusuna Aybaba, "Devre arasına kadar transfer yapamayacağız. Almamız gereken bütün puanları almamız gerekiyor." diye cevapladı.

Başka bir gazetecinin "Tanju Kayhan ve Burak Kaplan kadro dışı kaldı. Bu oyunculardan yararlanmayı düşünmüyor musunuz ?" sorusuna tecrübeli teknik adam, "Beşiktaş bu oyunculara kaldıysa vay halimize. Beşiktaş'ta uzun süreli kaldıkları halde doğru düzgün maçta yer almamış oyuncular. Hiçbir takımın yedek kulübesine bakarak hayıflanmam. Tarihin en kritik günlerini geçiriyoruz. Hiçbir oyuncunun eksikliğinden yakınmayacağım. Böyle günlerde birlikte hareket ederek geçirmemiz lazım." ifadelerini kullandı.

Samet Aybaba, takım olarak bir an önce toparlanmaları gerektiğini kaydetti.

Başka bir gazetecinin "İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?" şeklindeki sorusuna Aybaba, "Sizler uzun süredir çalışıyorsunuz. İşinizi iyi yapamadığınız zaman istifa ettiniz mi? Ben burada hep aynı gazetecileri görüyorum. İstifa eden yok." cevabını verdi.