Avrupa Şampiyonu Olan Okçular Başkan Kocaoğlu'nu Ziyaret Etti

Fransa’da düzenlenen '5. Avrupa Kulüpler Kupası'nda Avrupa şampiyonluğunu kazanan İzmir Büyükşehir Belediyespor Erkek Okçuluk takımı, Başkan Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti.

Birincilik ödüllerini Başkan Kocaoğlu'na getiren milli okçular Yusuf Çorba, Yağız Yılmaz ve Sermet Çınar’a ziyarette Okçuluk Takımı Antrenörü Cumhur Yavaş ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Murat Özel de eşlik etti. Sporcuları kutlayan ve başarılarıyla gurur duyduklarını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Biz sadece kapıyı aralıyoruz, gençlerimiz de bu kapıdan geçiyor." dedi.

Antrenör Cumhur Yavaş, desteklerinden dolayı Başkan Kocaoğlu'na teşekkür ederek, “Şampiyonaya Türkiye'den davet edilen kulüplerin hiçbiri katılamadı ama biz başkanımızın verdiği destekle Fransa'ya giderek şampiyonaya katılabildik. Bu desteğin karşılığında birincilik kürsüsüne çıkarak orada İstiklal Marşı'mızı okuttuğumuz için çok mutluyuz.” diye konuştu.

Fransa’nın Compiegne kentinde düzenlenen şampiyonada, Büyükşehir Belediyespor, tüm rakiplerini geride bırakarak şampiyonluk kürsüsüne çıktı. Büyükşehir Belediyespor’un bu başarısı Türkiye’ye, tarihinde ilk kez kulüp olarak birincilik ödülü de getirmiş oldu. İzmir Büyükşehir Belediyespor Erkek Takımı final karşılaşmasında Fransız Rennes’i 215-211 yenerek Avrupa Şampiyonluğu’na ulaşmıştı. Begül Löklüoğlu, Damla Ergin ve Aybüke Aktuna’dan oluşan Büyükşehir bayan takımı da Avrupa 9.'luğu ile İzmir’e döndü.