Ankara Derbisini Ted Ankara Kolejliler Kazandı

TED Ankara Kolejliler adına Kirk Penney 5/9 üç sayı isabetiyle oynadığı karşılaşmayı 29 sayı- 2 ribaund- 2 asistle tamamlarken galibiyetin de mimarı oldu.

Benjamin Woodside 19 sayı- 4 ribaund- 3 asistle oynarken, Jovo Stanojevic 14 sayı- 2 ribaund- 5 asist ve Nedim Yücel de 4 sayı- 12 ribaund ile mücadeleyi noktaladı.

Müthiş bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada son hücumu değerlendiremeyerek salondan yenilgiyle ayrılan Türk Telekom’da ise Daniel Brown 23 sayı- 1 ribaund- 6 asist ve Ceyhun Altay da 23 sayı- 5 ribaund ile maçı tamamladı.Oyuna iyi başlayan ve özellikle savunmada iyi bir görüntü çizen Türk Telekom, Ceyhun Altay’ın 13 ve Miha Zupan’ın da 8 sayısıyla periyotu 36-20 önde tamamladı. İkinci periyotta 18 sayıya kadar yükselen farkı eriten TED Ankara Kolejliler, özellikle Kirk Penney’nin etkili oyunuyla devre sonunda da soyunma odasına 46-50 üstün gitti. Üçüncü periyotta Türk Telekom, oyuna yeniden ortak olurken, Daniel Brown ile de hücumları organize etti. Ancak son 10 dakikalık bölüme TED Ankara Kolejliler 62-64 önde giden taraf oldu. Mücadelenin final periyotu karşılıklı basketlere sahne olurken, son bölümleri büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmadan TED Ankara Kolejliler, 82-84 galibiyetle ayrıldı.Spor Toto Türkiye Kupası maçın yıldızı TED Ankara Kolejliler’den Kirk Penney seçildi.