Alanya Triatlon Yarışını kazanan isimler belli oldu

Alanya'da düzenlenen 22. Uluslararası Alanya Triatlon Yarışı ve Avrupa Kupa Finali'nde elit erkeklerde Rusya'dan İvan Vasiliev, elit kadınlarda da aynı ülkeden Evgenia Sukhoruchenkova birinci oldu.

Uluslararası Triatlon Birliği , Türkiye Triatlon Federasyonu ve Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen 22. Uluslararası Alanya Triatlon Yarışı ve Avrupa Kupa Finali Sona erdi. 30 ülkeden 392 sporcunun katıldığı yarışların Son gününde genç erkek, genç kadın, elit erkek ve elit kadın yarışları düzenlendi.

22 sporcunun katıldığı genç kadınlar ile ve 64 triatletin katıldığı genç erkeklerde 750 metre yüzme, 20 kilometre bisiklet ve 5 kilometre koşu etapları yapıldı. Elit erkekler ve elit kadınlar kategorisinde ise sporcular 1,5 kilometre yüzme, 40 kilometre bisiklet ve 10 kilometre koşudan oluşan etapta mücadele etti.

Elit erkeklerde ilk 3 sırayı Rus sporcular aldı. Elit kadınlarda ise Rusya birincilik ile üçüncülüğü kazandı.

Yarışlarından ardından düzenlenen ödül töreni ile dereceye giren sporculara madalyalarını Gençlik ve Spor İşleri Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanı Ozan Çetiner, Alanya Belediye Spor Müdürü Saim Kanlı, Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Triatlon Federasyonu Onursal Asbaşkanı Halil Kılıçoğlu ve hakem Kuddusi Müftüoğlu verdi.

Yarışlarda dereceye girenlerin isimleri şöyle:

Genç Kadınlar

1. Ditte Kristensen

2. Lotte Miller

3. Olga Agapova

Genç Erkekler

1. Shachar Sagiv

2. Maxim Subbotin

3. Andrey Moiseenko

Elit Kadınlar

1. Evgeria Sukhoruchenkova

2. Radka Vodickova

3. Elena Danilova

Elit Erkekler

1. İvan Vasiliev

2. Vladimir Turbayevskiy

3. Andrey Bryukhankov

Muhabir: Mustafa Kurt

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Kaynak: AA