Adana Derbisinde Gülen Taraf Adana Demirspor Oldu

Adana Demirspor Teknik Direktörü Mustafa Uğur, kendileri için çok önemli olan bir maçı kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Uğur, PTT 1. Lig'in 6. haftasında Adanaspor ile oynadıkları ve 4-2 galip geldikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, Adanaspor maçının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Hem takımın konumu hem de göreve geldikten sonraki ilk maçım olması nedeniyle maç çok önemliydi. Bütün hafta bunun bilinciyle maça hazırlandık. Oyuncularım bunu ilk yarı başarıyla yerine getirerek 4 ol buldu. İkinci yarıda ise biraz skoru korumak birazda eski alışkanlık olması gerek geriye yaslandık. Ancak oynanan oyun ilerisi için umut verdi. Bu kadar yeni futbolcunun Adanaspor gibi iyi bir takıma 4 gol atıp galip gelmesi önemli bir olay" dedi.

Adana Demirsporlu futbolcu Adewole Raheem Lawal ise kazandıkları için çok mutlu olduğunu, ilk maçında galip gelmenin sevincini yaşadığını kaydetti.

Adana Demirspor'un ilk golünü atan Erçağ Evirgen ise ilk yarı çok iyi futbol oynadıklarını ifade ederek, "6 hafta boyunca ilk kez öne geçtik ve bunu koruyarak 4 gol bulduk. İkinci yarı ise skoru korumak için oyunu tutmaya çalıştık. 2 gol yedik ancak galip gelmeyi başardık" diye konuştu.

Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş de komedi gibi bir ilk yarı olduğunu, 3. dakikada 1-0 öne geçme şansı elde ettiklerini vurgulayarak, "O gol olsa belki maç çok farklı olacaktı. Ancak ardından iki bireysel hatayla gol yedik. Maç ilk yarı birden 4-0 oldu. İkinci yarı biraz kendimizi toparlayıp oyuna ortak olduk ancak bu galip gelmeye yetmedi. Bu her şeyin sonu değil bundan sonraki maçlara konsantre olacağız. Bir mağlubiyet varsa bunun sorumlusu benim" dedi.

Adanasporlu futbolcu Fevzi Özkan ise Adanaspor'un futbol anlayışının bu olmadığını, ilk yarı çok kötü oynadıklarını ancak bu mağlubiyeti bir sonraki maçta telafi edeceklerini söyledi.

Tecrübeli futbolcu Sedat Ağçay da yenildikleri için çok üzgün olduğunu, maçın ilk yarısı kötü oynadıklarını kaydetti.

Kaynak: İHA