170 KM'lik Ultramaraton Koşusunda Sadık Şahin Birinci Oldu

Elbistan Belediyesi’nin organize ettiği 4. Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultramaraton koşusu yapıldı.

Ultramaraton Koşusunda Sadık Şahin birinciliği elde etti. Ayrıca 2 günlük süre içerisinde Halk Koşusu ve Ünlü Şair Abdurrahim Karakoç koşusunda da onlarca sporcu ter döktü. Elbistan’a bağlı Kavaktepe köprüsünde başlayan koşu Elbistan İbrahim Karaoğlanoğlu meydanında sona erdi. Ultramaraton öncesi 77 sporcunun katıldığı bir halk koşusu gerçekleştirildi.

Halk koşusunda Birinci İbrahim Kızılkaya (Kahramanmaraş), İkinci Ramazan Şahin (Elbistan) ve Üçüncü Hasan Biricik (Kahramanmaraş) oldu. Halk koşusunda oldukça ilginç sahneler yaşandı. Halk koşusu sonunda dereceye girenlerin ödüllerini, Elbistan Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Özcan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Yılmaz ve Belediye Halkla İlişkiler Müdürü Hasan Kağıtlı verdi.Daha sonra ultramaraton koşusuna geçildi.

Maraton öncesi değerlendirmede bulunan Ultramaraton koşucusu 49 yaşındaki İbrahim Şahin, katılımcılara teşekkür etti. Koşunun amacı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Şahin, şunları söyledi:“Bu koşunun amacı sporda çıtayı yükseltmek. Sağlıklı bir toplum oluşmasının sağlanmasına katkıda bulunmak. Bölgeyi tanıtmak. 4. Elbistan Ultramaratonu dünyada ki 500 ultramaraton içinde en hızlı ultramaratondur. Elbistan Ultramaratonu bir markadır.”

32 yıldır astım hastası olduğunu belirten Şahin hastalığın spora engel olmadığını anlattı. Şahin, bundan 3 sene önce Antalya’dan İstanbul’a koştuğunu da belirterek şunları söyledi:"Her gün maraton koşarak 7 günde Antalya’dan İstanbul’a ulaştık. Bundaki amacım şuydu, astım’ın engel olmadığını, bazılarının ben astımlıyım, çalışamam bişey yapamam gibi bahanelerin olmadığı göstermek için, çünkü astım hastaları doktorlarına gidip ilaçlarını aldıktan sonra astım’ın bir engel olmadığı göstermek için bunu yaptım.”Daha sonra Ultramaraton’un startı verildi.

Startı Elbistan Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Özcan verdi. Sporcuları coşkulu bir kalabalık uğurladı. Sporcularla birlikte her türlü ihtimale karşı, sağlık ekibi ve güvenlik ekibi de yer aldı.

BİRİNCİ SADIK ŞAHİN OLDU
170 km’lik Ultramaraton Koşusunda 19.27 dakikalık süresiyle Sadık Şahin birinciliği elde etti. Şahin, yarışı tamamlar tamamlamaz soluğu Ambulansta aldı. 12 Maratoncunun yer aldığı Ultramaraton koşusunda 5 sporcu ayakta kalabildi.Yarışmada ikinciliği Akın Yeniceli ve üçüncülüğü ise Rıdvan Şahin elde etti. 7 sporcu tıbbi yardım almak zorunda kaldı. Ultramaraton koşusunda dereceye girenlerin ödüllerini Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük takdim etti.

ABDURRAHİM KARAKOÇ KOŞUSUNA 54 KOŞUCU KATILDI
Ünlü Şair Abdurrrahim Karakoç’un adı verilen yarı maraton koşusuna 54 koşucu katıldı.

Elbistan İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı'nda tamamlanan yarı maraton koşusunda İbrahim Kızılkaya birinci, Ramazan Şahin ikinci ve Kenan Taş ise üçüncülüğü elde etti.2 Gün boyunca devam eden maraton koşularında toplamda 77 sporcunun yer aldığı öğrenilirken tüm sporculara günün anısına hatıra olmak üzere madalyalar takdim edildi.