Eskişehirspor 1 Puanı Son Dakikada Aldı

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Eskişehirspor deplasmanda karşılaştığı Galatasaray ile berabere kalarak 1 puan aldı.

Maçın ardından konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, deplasmanda 1-1 berabere tamamladıkları Galatasaray maçında kazandıkları puandan memnun olduklarını ifade ederek, "Ligimizin bence en iyi takımıyla yaptığımız maçta puan aldığımız için seviniyoruz. Son maçlarında aldığı sonuçlara bakarak Galatasaray'ı değerlendirmek yanıltıcı olur. Her takımda zaman zaman düşüşler mutlaka olacaktır. Ligde ve Avrupa'da kazanamadılar ama bugün gördük ki ofansif yönleri çok güçlü. Bugün biz iyi savunma yaptık. Eğer bugün hücumda daha etkili olabilsek, sonuç farklı da olabilirdi. Gol yediğimiz dakikaya kadar pozisyon vermedik. İlerleyen haftalarda daha iyi bir takım olacağız. Son dakikalarda gelen gol için sürpriz diyebilirsiniz ama bizim için sürpriz değil. Biz o golü bekliyorduk. Bence biz bugün planımızda başarılı oldu" dedi.

Ersun Yanal, A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın kadro tercihiyle ilgili soruya ise, "Zaman zaman oyuncular üzerinden eleştiriler yapılıyor. Benim dönemimde Hakan Şükür'le ilgili benzer bir durum yaşanmıştı. Abdullah Avcı'nın tercihlerine saygı duyulması gerekir" cevabını verdi Galatasaray karşısında Eskişehirspor'un beraberlik golünü atan Erkan Zengin, takım olarak iyi savunma yaptıklarını söyleyerek, "Galatasaray'a fazla pozisyon vermedik. Çok pozisyona girmedik ama hedefimiz puanla dönmekti. Galatasaray golü atınca ileri gitmeye başladık ve istediğimiz golü bulduk. Puanla döndüğümüz için çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

Eskişehirsporlu futbolcu Jerry Akaminko ise Galatasaray maçının zorlu geçeceğini bildiklerini anlatarak, "Biz de ona göre hazırlandık. Geriye düşmemize rağmen oyunu bırakmadık ve daha fazla mücadele ettik. Beraberliği yakaladık. Tüm takım arkadaşlarım iyi oynadı" dedi.

Kaynak: İHA