Ersun Yanal: İyi Savunma Yaptık, Puanla Ayrılmasını Bildik

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Galatasaray karşısında iyi savunma yaptıklarını ve son dakikada olsa bir puanla ayrılmasını bildiklerini söyledi.

Takımının deplasmanda Galatasaray ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmanın sonrasında düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli hoca, "Ligimizin en iyi takımlarından birisine karşı oynadık. Buradan puan aldığımız için seviniyoruz. Rakibimizin son haftalarda almış olduğu sonuçlar bizi aldatabilir. Takımlarda böyle düşüşler olabilir ama rakibin alternatifli kadrosunun bile ne kadar güçlü olduğunu gördük. Rakibe fazla pozisyon vermedik. Golden sonra bazı pozisyonlara girdiler. Bizde iyi savunma yaptık. İlerleyen haftalarda daha iyi olacağız. Biz bu golü son dakikaya kadar bekliyorduk." diye konuştu.

Bir gazetecinin "Maçın hakemi konusunda neler söyleyeceksiniz. İki golde de ofsayt tartışmaları var?" demesi üzerine Ersun Yanal, "Biz oyunu hakemlerle ilgili değerlendireceğiz. Hakemin de artıları eksileri olacaktır. Sonuçta onlarda hata yapabiliyor. Bu akşam puanlar paylaşıldı." diye cevap verdi. Başka bir gazetecinin "A Milli Takım kadrosunda Anadolu takımlarından oyuncu çağrılmadı. Sizinde takımınızda çağrılmayı bekleyen oyuncular olabilirdi?" demesi üzerine Yanal, "Milli Takım açıklanırken bir kurgu yaparsınız oyuncuları dizersiniz. Bu oyuncular Fenerbahçe, Galatasaray veya başka takımlardan olabilir. Bu nedenle Milli takım hocasının tercihlerine saygı duymak lazım. Bizi bir oyuncunun oynayıp oynamayacağı tartışmaları bir yere getirmez. Mustafa Denizli ve Fatih Terin zamanlarında Avrupa ile yarışacağımız vizyonumuz tartışmaları vardı. Şimdi oyuncuları tartışıyoruz. Benim zamanında Hakan Şükür'ü oynatmamam tartışılmıştı. Şimdi Selçuk İnan tartışılıyor. Bizim Abdullah Avcı'nın seçimlerine değer vermemiz lazım. Bu sürece de destek vermeliyiz." diye cevapladı .