Arena'da son dakika depremi

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Galatasaray, TT Arena'da konuk ettiği Eskişehirspor ile 1-1 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray, son dakikasına 1-0 önde girdiği maçta Eskişehirspor ile 1-1 berabere kaldı.

Es-es, maçın son dakikasında Erkan Zengin'in golüyle Türk Telekom Arena'dan 1 puan çıkardı.

Bu sonuçla Galatasaray puanını 14 yaparak liderliğini korudu. Eskişehirspor ise 10 puanla 8. sıraya yükseldi.

Ligin 8. haftasında Galatasaray deplasmanda Gençlerbirliği'nin konuğu olurken Eskişehirspor ise sahasında Karabükspor'u konuk edecek.

TERİM'DEN DEĞİŞİKLİK

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Eskişehirspor'u konuk ederken, teknik direktör Fatih Terim'in savunmada yaptığı değişiklik dikkati çekti.

Galatasaray'ın bu sezon ligde ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yaptığı 8 maçın 6'sında 90 dakika sahada yer alan Semih Kaya, Eskişehirspor karşılaşmasında yedek kaldı.

Sarı-kırmızılı ekibin ligin ilk haftasında oynadığı Kasımpaşa karşılaşmasında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen, yine ligdeki Akhisar Belediyespor maçında ise dinlendirilen Semih Kaya, diğer resmi maçların tamamında 90 dakika mücadele ederken, Eskişehirspor'a karşı Fatih Terim'in ilk 11'de tercihi olmadı.

Sarı-kırmızılı çalıştırıcı, savunmanın göbeğinde Dany ile Cris ikilisine şans tanırken, bu oyuncular da ilk kez birlikte oynama şansı buldu.

RIERA FORMAYI BIRAKMIYOR

Galatasaray'da sezonun ilk maçlarında forma şansı bulamayan İspanyol futbolcu Albert Riera, savunmanın solunda Hakan Balta'nın yerine görev almaya başlamasının ardından formayı Eskişehirspor karşısında da kaptı.

İlk olarak Akhisar Belediyespor mücadelesinde savunmanın solunda görev alan Riera, Orduspor maçında Hakan Balta'nın görev almasının ardından, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Braga maçında yeniden ilk 11'e girerken, Eskişehirspor karşısında da kadrodaki yerini korudu.

AMRABAT KIZAKA ÇEKİLDİ

Sarı-kırmızılı ekibin son oynanan Orduspor ve Braga maçlarında ilk 11'de yer alan Amrabat, Eskişehirspor maçında yedek kaldı.

Özellikle son oynanan Braga maçındaki performansıyla eleştirilerin hedefi olan ve ilk yarının ardından oyundan alınan Amrabat, Eskişehirspor maçında kadrodaki yerini koruyamadı.

SELÇUK ÇOK YAKLAŞTI

25. dakikada ceza alanı dışı sağ çaprazında kazanılan serbest vuruş için topun başına Selçuk İnan geçti. Başarılı oyuncu taraftarların heyecanlı bakışları arasında çok şık bir şut çıkardı ancak Eskişehirspor kalecisi Boffin aynı güzellikte uzanarak 90 diye tabir edilen bölgede topu tokatladı ve mutlak bir golü önledi.

UZUN TOPLAR...

Eskişehirspor rakibi karşısında iyi kapanıp uzun toplarla atak geliştirmeyi planlamış bir görüntü çizdi ilk yarıda. 39. dakikada Tello'nun pasıyla ceza alanında topla buluşan Necati, Cris'in baskısı nedeniyle kaleye dönemedi. Geriden gelen Tello'yu gören Necati'nin pasında Şilili oyuncunun vuruşu üstten, farklı şekilde auta çıktı.

MELO DENEDİ AMA...

İlk yarının son dakikalarında Galatasaray bir kez daha gole yaklaştı. Sağdan kullanılan taç atışında top doğrudan ceza alanına düştü. Tello'nun vuramadığı meşin yuvarlak penaltı noktası üzerinde Melo'nun önünde kaldı. Brezilyalı oyuncu zor pozisyonda şut denedi ancak etkisiz vuruşu yandan auta çıktı.

ASİST DEDE'DEN (!)

İkinci yarıda Fatih Terim kanatları daha etkili kullanmak adına orta alandan Melo'yu çıkarıp Amrabat'ı oyuna aldı. Tecrübeli çalıştırıcı bu hamlesinin karşılığını 59. dakikada aldı. Soldan gelişen atakta ceza alanına inen topu iki savunmacının arasından Umut çevirdi. Dede uzaklaştırmak isterken Burak Yılmaz'a adeta asist yaptı. Milli golcü sağ ayağı ile kontrol ettiği topu sol ayağı ile kaleye gönderdi. Diğere çarpan meşin yuvarlak ağlarla buluştuğunda tribünler sevinmeye çoktan başlamıştı: 1-0

HAMİT ÇOK YAKLAŞTI

Amrabat'ın ikinci yarıda hareketlilik getirdiği Galatasaray 76'de Hamit'le mutlak bir golden oldu. Faslı oyuncunun ara pası ile Umut Bulut savunmanın arkasına sarktı. Vuruşunda kaleci Boffin başarılıydı ancak top sekerek kaleye paralel bir şekilde ilerledi. Hamit'in önüne gelen topa eski Real Madridli vurdu ancak Dede ve Diego'nun pozduğu pozisyonu gole çevirmeyi başaramadı.

BOFFIN DEVLEŞTİ!

Sarı-kırmızılı ekip maçın ikinci yarısında adeta tek kale oynadı. 80'de Amrabat ceza alanı dışından çok şık vurdu ancak top yandan auta çıktı. 82'de bu sefer Amrabat'ın pasında Burak vurdu, Boffin'i geçemedi. Benzer bir pozisyonu 87'de bir kez daha yakalayan Galatasaray'da yine Faslı oyuncu kaleci Boffin'e takıldı.

KONUK EKİP ZORLADI VE BULDU!

Galatasaray'ın baskısı altında kalecisi Boffin sayesinde birçok pozisyonu savuşturan konuk ekip 89'da beraberliği sağladı. Soldan Diego'nun ortasında önce Nuhiu vurdu ancak Muslera kurtardı. Altı pas içerisinde gerçekleşen pozisyonda Cris dışında hiçbir savunmacı yardıma gelmeyince Tello ikinci topu da kaleye gönderdi. Muslera bir kez daha kurtardı ve yine Riera ile Dany sadece izlemekle yetindi. Hal böyle olunca üçüncü topu Erkan Zengin tamamladı ve oyuna gende geldi: 1-1