Anadolu Efes-mersin Büyükşehir Belediye Maçının Ardından

Spor Toto Türkiye Kupası A Grubu’nda İçel Büyükşehir Belediyesi ile oynadıkları ikinci maçında kazanarak gruptan çıkmayı garantileyen Anadolu Efes Baş Antrenörü Oktay Mahmuti, maçın kafa kafaya geçtiğini belirterek, “Yeteneklerimizden dolayı bir galibiyet aldık”
Maçın ardından karşılaşmayı değerlendiren Mahmuti, maça kötü başladıklarını ve üçüncü periyotta kendilerine geldiklerini belirterek, çok inişli çıkışlı bir maç oynadıklarını ifade etti.

Kazandıklarını ancak iyi oynamadıklarına dikkat çeken Mahmuti, “Bana göre daha çok kafaca iyi oynamadık. Teknikten ziyade oyuncularda kopukluklar vardı. Neticede yeteneklerimizden dolayı bir galibiyet aldık. Tabi kazanmak önemli ama bir takım analizler yapmamız lazım. Bu kadar inişli çıkışlı oynama hakkına sahip değiliz. Bunu düzeltmemiz lazım." dedi.

Anadolu Efes’li Kerem Gönlüm ise bu tür turnuvalarda galip gelmenin önemine değinerek, iyi oynamamalarına rağmen galip gelmesini bildiklerini kaydetti.

Yeni bir kadro ve yeni bir sistemlerinin olduğunun altını çizen Gönlüm, “Bugün iyi oynamadık ama iyi oyuncularımız var. Üçüncü periyotta vites arttırınca fark ortaya çıktı ve maç lehimize döndü. Çok çalışmamız lazım ama fazla vaktimiz de yok. Gerek takım kimyası olsun gerekse oyuncular olsun özellikle Euroleague maçları öncesinde bu zorlukları aşabilecek kapasitedeyiz" şeklinde konuştu.

İçel Büyükşehir Belediye Anrenörü Mete Babaoğlu, sert ve güzel bir maç olduğunu söyledi.

Rakibin kadro derinliğinin kendilerini zorladığını kaydeden Babaoğlu, şunları söyledi: “Faul problemine giren oyuncularımızdan dolayı sıkıntı çektik ama sahada mücadele eden oyuncularım yüzde yüzlerini verdiler. Özellikle yeni kurulmuş kadronun bu dönem böyle direnç göstermesi önemliydi." İçel Büyükşehir Belediye'nin tecrübeli oyuncularından Hakan Köseoğlu da ilk iki periyot müthiş oynadıklarını vurgulayarak, "Anadolu Efes'e karşı maçın genelinde iyi mücadele ettik ve iyi tepki gösterdik. İlk devre 10 sayı fark yakaladık ama onların kadro derinliği ağır bastı. İyi durumdayız ve daha iyi yerlere geleceğiz" dedi.

Kaynak: İHA