Türkiye Bayanlarda Hollanda'yı 14-1 yendi

Erzurum'da başlayan Avrupa Curling Şampiyonası C Grubu müsabakalarında, Türkiye bayanlarda Hollanda'yı 14-1 yenerken, erkeklerde Hırvatistan'a 6-5 mağlup oldu.

Erzurum Curling Arena'da gerçekleştirilen C Grubu müsabakalarında Türkiye Milli Takımı bayanlarda ilk karşılaşmada üst üste aldığı sayılarla Hollanda'yı 14-1 yendi.

Türk Milli Takımı ise erkeklerde ilk maçında Hırvatistan'a 6-5 mağlup oldu.

Günün diğer karşılaşmalarında erkeklerde Belarus Slovenya'yı 13-1, bayanlarda ise Hırvatistan Romanya'yı 8-4 yendi.

Türk Milli Takımı, erkeklerde yarın saat 13.00'de İzlanda ile karşılaşacak.

-İşitme engelli sporcular ilk galibiyetlerini aldı-

İşitme engelli Hırvatistan Milli Takımı'nın bayan sporcuları ilk maçlarında, ilk galibiyetlerini aldı.

Hırvatistan Milli Takımı Antrenörü Jaime Boutın'un, işaret diliyle verdiği taktiklerle işitme engelli bayan sporcular, son periyotta aldıkları 3 sayı ile Romanya'yı 8-4 mağlup etti.

Karşılaşmanın ardından Boutın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hırvatistan da düzenlenen seçmelere katılan işitme engelli sporcuların, 8 takımı da yendiklerini söyledi.

İşitme engelli sporcularının, katıldıkları başka turnuvalarda da başarılı sonuçlar elde ettiklerini belirten Boutın, şöyle konuştu:

''Bayan takımımızda görev alan sporcularımız işitme engelli. Fakat diğer sporculara nazaran çok daha iyi curling oynuyorlar. Bunu daha öncede kanıtlamışlardı ve bugün de yine aynı şekilde önemli bir maçı kazandılar. Hırvatistan'da 8 takım arasından seçilen sporcularım, işitme engeli olmayan diğer sporcuları tek tek yenmişti. Şu ana kadar da sporcularımla herhangi bir iletişim problemi yaşamadım. Onlarla çok iyi anlaşıyorum.''

Muhabir: Selami Küçükoğlu / Ülkü Parlakyıldız Karakuş

Yayıncı: Murat Taydaş

Kaynak: AA