SODES’den Bir Spor Sahası Daha

Koç İlk ve Orta Okulu'nda “Okuluma Gidiyorum, Sporumu Yapıyorum” SODES projesi kapsamında yapılan çok amaçlı spor sahası, düzenlenen törenle açıldı.

Yaklaşık 100 bin TL’ye mal olan spor sahasının açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, İl Mili Eğitim Şube Müdürü Nihat Yıldırım, Koç İlköğretim Okulu Zülküf Almaz, çevre okul müdürleri, öğretmenler, veliler ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Zülküf Almaz, “Bugün açılışı yapılacak çok amaçlı spor sahamızda tenis kortu yer almakta, basketbol, voleybol ve hentbol oynanmaktadır. Bu aktivitelerin bugün okulumuzda yapılıyor olması gurur verici bir olaydır. Ben başta Sayın Valimiz olmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürümüze ve diğer yetkililere sahamızın yapılması noktasında teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala ise yaptığı konuşmada, “Koç İlköğretim oOulu gerçekten kurum kimliği kazanmış, ahenk içerisinde işlerini yürüten bir okulumuzdur. Yakinen idarecileri tanıyorum, öğretmen arkadaşlarımı tanıyorum. Öğrencilerimin cıvıl cıvıl olduğunu görüyorum, başarılı olduklarını hissediyorum, gerçekten gözlerinden ışık saçtığını görüyorum. Bu da beni son derece mutlu ediyor, SODES projesiyle gerçekten pek çok okulumuz güzel oldu, spor komplekslerine salonlarına kavuştular. Bu projeyi başlatan, kim düşündüyse, hakikaten kutluyorum. Ayrıca projede emeği geçenleri tebrik ediyorum. Gerçekten hoş bir çalışma olmuş. İnşallah bu sayede birçok okulumuz, yeni yeni imkânlara kavuşacak ve çocuklarımız daha iyi ortamlarda eğitim öğretimlerini sürdürecekler. Şunu belirtmek isterim: Okul müdürümüz ifade etti, ben de Beden Eğitim derslerini, Müzik derslerini, Resim derslerini en az bir Matematik, Türkçe kadar Fizik, Kimya ve Fen Bilgisi kadar önemsiyorum. Zira bu dersler çocuklarımızın kendilerini bulduğu dersler. Kendilerini keşfettiği dersler. Bunlarla uğraştığı iştigal ettikleri zaman, diğer derslerde daha başarılı oluyorlar. Nitekim sporda çok önemli dereceler elde eden ve bizi dünyada temsil eden sporcularımızla görüştüğümüzde ve onların düşündüklerini dinlediğimizde çok önemli fikirlere sahip olduklarını görüyorum. Velilere ve öğretmenlere sesleniyorum: Ne olur çocuklarınızı spora yönlendirin. Spor, çocukları derslerinden alıkoymuyor bilakis, derslerinde daha başarılı olmasını sağlıyor. Türkçeden yorulan Fen derslerine çalışabilir, Fenden yorulan Matematiğe çalışabilir. Eskiden olduğu gibi biz artık toprağı bir yıl dinlendirip bir yıl ekmiyoruz. Nadas denilen bir hadisesi var. Bunun gibi bir durum. Yorulduğumuz dersi terk ediyor bir başka derse geçiyoruz. Hepsinden yorulduğumuzda işte o zaman Beden Eğitimi yapıyoruz. Müzik dersini yapıyoruz ve resim dersini yapıyoruz ve dinleniyoruz. Bu sayede daha başarılı hedeflere doğru ilerliyoruz. Bu spor kompleksinin çocuklarımıza ve şehrimize Koç İlkokuluna, Koç Ortaokuluna hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize en derin şükranlarımı sunuyorum'' dedi.

Açılış konuşmalarının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nihat Yıldırım, veliler ile birlikte çok amaçlı spor sahasının açılışını yaptı. Çok amaçlı spor sahasının açılışından sonra Koç İlköğretim Okulu Futbol Kız Takımı'nın kendi aralarında yaptığı karşılaşmayla tören sona erdi .

Kaynak: İHA