Eskişehirspor Maçına Doğru

Deniz Açık - Eskişehirspor ile Galatasaray'ın ligde yaptığı son 10 maçın 5'ini sarı-kırmızılılar kazanırken, 3 maçtan Es-Es'ler galip ayrıldı. iki maç da berabere sonuçlandı.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Süper Lig'in 1995-1996 sezonun ilk maçında Eskişehirspor, sahasında ağırladığı Galatasaray'a 2-1 mağlup oldu. Bu maçta Eskişehirspor'un golünü Ali Rıza Heper atarken, Galatasaray'ın golleri Dean Saunders ve Hakan Şükür'den geldi.

Aynı sezonun ikinci maçında da Galatasaray, Eskişehirspor'u 3-0 yendi. Karşılaşmada Dean Saunders iki, Hakan Şükür bir gol attı.

-Es-Es, 12 yıl aradan sonra Süper Lig'de...-

12 yıl aradan sonra Süper lig'e yükselen Eskişehirspor, Galatasaray ile sahasında yaptığı ilk maçı 4-2 kazandı. Bu maçta Eskişehirspor'dan Youla iki, Murat Önür ve Lovrek birer gol atarken, Galatasaray'ın golleri Ayhan Akman ve Baros'dan geldi.

2008-2009 futbol sezonunda ikinci kez karşılaşan Galatasaray ile Eskişehirspor arasındaki maçı Es-Es'ler, Youla'nın attığı golle 1-0 kazanmayı bildi.

Galatasaray ile Eskişehirspor arasında 2009-2010 sezonunda yapılan ilk maç 1-1 berabere sonuçlandı. Bu maçta Galatasaray'ın golü Shabani Nonda'dan, Eskişehirspor'un golü de Mehmet Yılmaz'dan geldi. Eskişehirspor ikinci maçta sahasında ağırladığı Galatasaray'ı 2-1 yendi. Kırmızı şimşeklerin iki golünü de Koray Arlan, aslanların golünü Elano kaydetti.

Süper Lig'in 2010-2011 sezonunda Eskişehirspor misafir ettiği Galatasaray'a 3-1 yenildi. Maçta ''cim-bom''un gollerini Baros, Servet Çetin kaydetti, Eskişehirsporlu Volkan Yaman da kendi kalesine attı. Es-Es'in golü Vucko'dan geldi.

Aynı sezonun iki takım arasındaki 2'nci maçında da Galatasaray, Eskişehirspor'u 4-2 mağlup etti. Bu maçta sarı kırmızıların gollerini Cana, Stancu, Kewell ve Baros, Es-Es'in gollerini de Burhan Eşer ve Ümit Karan kaydetti.

Geçen futbol sezonundaki Galatasaray-Eskişehirspor maçı, 2-0 ev sahibi takımın lehine sonuçlandı. İstanbul ekibinin gollerini Gökhan Zan ve Melo attı. İki takım arasındaki son lig maçı da golsüz beraberlikle bitti.

-Bir karşılaşma golsüz berabere sonuçlandı-

Son 10 maçta Galatasaray'dan Dean Saunders ve Milan Baros 3'er golle Eskişehirspor'a en fazla gol atan oyuncular olurken, Eskişehirspor adına Youla da Galatasaray filelerini 3 kez havalandırdı.

Ligdeki son 10 maçta sarı kırmızı ekip, Es-Es'in kalesine 18 gol kaydetti.

Buna karşılık Eskişehirspor, topu 12 kez Galatasaray fileleriyle buluşturdu. İki takım arasındaki son 10 maçta sadece bir karşılaşma golsüz berabere sonuçlandı.

İki takım 6 Ekim'de, Spor Toto Süper Lig'in 7'nci haftasında İstanbul'da karşılaşacak.

Yayıncı: Mürsel Çetin

Kaynak: AA