Banvit-ted Ankara Kolejliler Maçının Ardından

Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu’nda Banvit, Manisa Atatürk Spor Salonu’nda TED Ankara Kolejliler’i 100-81’lik skorla mağlup etti.

Maçın ardından konuşan Banvit Antrenörü Orhun Ene oyunla ilgili olarak iyi analizler yapabileceklerini dile getirerek "Rakibimizden 81 sayı yedik ve çok yüzdeli çok sayı attık. 25 de faul attırdık. Bugün savunmamız iyi değildi. Sonuç iyiydi ama savunma tarafındaki kontrolsüzlük bizim için üzerinde düşünmemiz gereken bir nokta. Kolay olmuyor tabii. Ama bugün savunma anlamında çok da fazla bir şey yok. Biz çok farklı cephelerde mücadele eden bir kadro kurduk. O yüzden 10 oyuncunun da aynı standardı kurması lazım. Kadromuza herhangi bir şekilde oyun kurucu dahil etmeyi düşünmüyoruz. Çünkü Lucas, Erol Can ve Şafak bu yükü kaldırabilecek oyuncular. Bunun yanı sıra Mejia da gerektiği zaman oyun kurucu oynayabilecek bir oyuncu. Biz Banvit organizasyonu olarak Şafak’ın oyun kurucu pozisyonumuzu doldurabilecek yeteneğe sahip olduğuna inanıyoruz" diye konuştu

Banvit’in oyuncusu Kalin Lucas ise ilk yarı iyi bir oyun sergileyemediklerini söyledi.

Lucas, "Ancak sonrasında üçüncü periyotta çok iyi savunma yaparak maçı kazanmayı bildik. Banvit olarak daha iyi oynayacağız" şeklinde konuştu

TED Ankara Kolejliler Baş Antrenörü Ercümen Sunter ise ilk yarıda kötü oynamadıklarını belirterek, " Banvit gibi kaliteli bir takıma 40 sayı vermek çok fazla. Daha iyi savunma yapmalıydık. Rakibimizin kadro derinliği üçüncü periyotta yaptıkları sertlikle bizi oyundan düşürdü. Üçüncü periyotta yediğimiz 31 sayı maçın kilit noktası oldu. Aynı kalitede oyuncularımız olmadığından oyundan düştük. Bütçe olarak ligin üst seviye ekiplerinden biri. Bizim hedefimiz play-off’ta yer alabilmek. Yarın zorlu bir Tofaş maçı oynayacağız" dedi.

TED Ankara Kolejliler oyuncusu Nezih Özbakır da, "Maça iyi başladık ve ilk yarıda iyi performans sergiledi. Üçüncü periyotta çok sayı yedik. Banvit güçlü bir ekip. Sonuçta turnuva oynuyoruz. Geride kalan iki maçı kazanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA